NTNU-student siktet for drapsforsøk med saks

Gjerningsmannen, en 30 år gammel iransk NTNU-student, er fremdeles livstruende skadd.

Politiet fant gjerningsmannen 500 meter unna åstedet. Han er fremdeles livstruende skadd med flere stikkskader.  Foto: Frank Lervik

Saken oppdateres.

Gjerningsmannen er fremdeles livstruende skadd med flere stikkskader. Politiet vet ikke hvordan han har fått skadene.

Han skal være en 30 år gammel iransk statsborger og student ved NTNU. Han skal ha bodd i Norge i flere år.

- Mannen er nå siktet for drapsforsøk etter stikk i brystet med saks, opplyser politiadvokat Marianne Høyer ved Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Mannen er ikke kjent for politiet fra før.

Offeret fikk kun lettere fysiske skader, og er nå skrevet ut fra St. Olavs Hospital.

Heftig basketak

Det var 1. påskedag at et ektepar i 40-årene, som gikk tur på Gløshaugen i Trondheim, ble overfalt av en for dem ukjent mann.

Gjerningsmannen kom gående bak ekteparet, og umiddelbart etter at han hadde tatt kontakt, angrep han mannen med en saks.

Det oppsto et heftig basketak, og offeret ble påført minst to stikk i brystregionen før gjerningsmannen løp fra stedet. Den skadede mannen klarte å se hvor gjerningsmannen tok veien, og han fikk hjelp av en vekter som fulgte etter mannen med bil.

Gjerningsmannen ble funnet 500 meter fra åstedet, og da hadde han selv flere stikkskader.

Sprang fra åstedet

- Vi vet ikke hvordan mannen har fått disse stikkskadene - om de er påført gjennom et fall eller om de er selvpåført. Siden han sprang fra åstedet er det ingen grunn til å tro at han fikk skadene i basketaket, sier politioverbetjent Geir-Ole Momyr.

Gjerningsmannen har ikke vært ved bevissthet etter overfallet, så politiet har ikke kunnet avhøre han.

Fem-ti vitner er så langt avhørt i saken, flere av dem var øyenvitner.

Ingen av vitnene fikk med seg hvordan gjerningsmannen ble skadd, men det er kameraovervåkning på stedet. Opptakene fra disse vil nå bli gjennomgått.

Vil undersøke sykehistorie

Politiet har ingen teorier om bakgrunnen for at den iranske studenten gikk til angrep på mannen i 40-årene 1. påskedag.

- Vi vet foreløpig ingenting om eventuelt motiv bak dette angrepet. Men vi vet at gjerningsmannen og fornærmede ikke skal ha kjent hverandre fra før, dette var et uforutsett angrep. Vi vet veldig lite om gjerningspersonen. Vi har ikke klart å spore opp eventuell familie her i Norge. Vi er ukjent med om han har en sykehistorie bak seg, men dette vil nå bli en naturlig del av etterforskningen, sier politiadvokat Marianne Høyer.

Etter hendelsen 1. påskedag ble et område utenfor Realfagbygget sperret av, som var åstedet for stikkepisoden. Det ble også sperret av et område nedenfor bygget, hvor gjerningspersonen ble pågrepet.


Politiadvokat Marianne Høyer og politioverbetjen Geir Ole Momyr gjør seg klar til pressekonferanse. 
        
            (Foto: Mari K. By Rise)

Politiadvokat Marianne Høyer og politioverbetjen Geir Ole Momyr gjør seg klar til pressekonferanse.  Foto: Mari K. By Rise

På forsiden nå