Ny ordning skal gjøre fadderperioden i Trondheim tryggere

- Det er et kjempebra initativ, sier lederen for natteravnene i Midtbyen.

Styret i Faddervaktordningen i Trondheim: Fra venstre Thomas Thomsen, Gard Rystad, Lisbeth Fuglebakk, Malin Albrecht Ellingsen, Benjamin Gjermsta og Nicholas Lund. 

Saken oppdateres.

Til høsten ankommer tusenvis av nye studenter til Trondheim. En fast del av velkomsten er fadderperioden, som sørger for at studentene knytter bånd gjennom flere uker med forskjellige aktiviteter.

Og ofte er disse aktivitetene kombinert med alkohol.

- Det er mye fyll i fadderperioden. Målet vårt er å sørge for at fadderperioden går tryggere for seg, sier Nicholas Lund, organisator for faddervaktordningen i Trondheim.

LES OGSÅ: Rekordsøking til NTNU

Holder øye med sentrum

Faddervaktordningen er basert på samme oppskrift som ble lansert i Bergen i fjor. Ordningen drives på frivillig basis av studenter på tvers av de høyere utdanningene i Trondheim

- De fikk mange positive tilbakemeldinger for ordningen i Bergen. Forhåpentligvis vil det slå like bra ut i Trondheim, sier Lund.

I fadderperioden skal faddervaktordningene sette opp poster i Nordre gate, Torvet og ved Samfundet.

- Her skal vi dele ut vann og mat, samt andre nyttige ting som pledd og ponchoer. I tillegg skal frivillige gå rundt i grupper for å holde oversikt. Ved nødstilfeller blir politiet kontaktet, sier Lund.

Ordningen vil foregå fra ti-tiden på kvelden til klokken tre på natten hver kveld mellom mandag og lørdag i to uker etter immatrikuleringsstart 11. august.

- Bra initiativ

Magdalena Fasting, leder for natteravnene i Midtbyen, er glad for å få noen ekstra medhjelpere under fadderperioden.

- Det er et kjempebra initiativ, og noe vi selvsagt setter stor pris på, sier Fasting.

- Hvordan er det å være natteravn i fadderperioden?

- Vi merker jo at det er mer liv og flere mennesker i byen enn vanlig. Samtidig så er går studentene som regel i flokk, og de pleier å være flinke til å ta vare på hverandre. Men det er selvsagt fint at det er flere som passer på i denne perioden, sier Fasting.

LES OGSÅ: «Studentene var slitne etter uker med drikking»

På forsiden nå