Ikea-stuebord eksploderte

Stuebordet til ekteparet Nina og Even Børhaug eksploderte i natt. Til alt hell var det ingen i rommet da glassbitene haglet.

Saken oppdateres.

Et kjempesmell fra stua vekket paret i 05-tiden. Her fant de restene av det som hadde vært et Ikea Hemberg-glasstuebord timer i forveien. Glassregnet hadde truffet sofa, stoler og døra - som er fire meter unna bordbeina.Høygravid

- Smellet var kjempehøyt, og jeg tenkte først at det måtte være en kollisjon utenfor huset, sier Nina Børhaug til adressa.no.

Hun er høygravid og tenker med skrekk på hvis noen hadde vært i samme rom da den to år gamle glassplata eksploderte.

- Jeg tror nok vi kunne fått varige hørselsskader, i tillegg tenker jeg på hvis vi hadde hatt en liten en i nærheten, sier 26-åringen.Erstatning

Paret har nå kontaktet Ikea og sier de har fått lovnad om erstatning, forutsatt at de kan legge frem kvittering. Nina Børhaug har ingen forklaring på hvorfor bordet gikk i lufta.

- Jeg har hørt om dusjdører som eksploderer, men dette bordet var over en centimeter tykk. En glassmugge som sto på bordet hadde flakset flere meter, sier Børhaug.Nytt stuebord

26-åringen sier de kommer til å bruke dagen på å få ryddet opp glassbitene, og så skal de kjøpe seg nytt stuebord.

- Jeg kan love deg at vi skal kjøpe ett i tre, sier hun.Ikea lover kompensasjon

Etter adressa.no gjorde Ikea kjent med epsioden, har varehuset mobilisert for å rydde opp i saken.

- Dette skal ikke skje. Vi har vært i kontakt med kunden og forsikret oss om at ingen ble skadd, sier kommunikasjonssjef Camilla Lindemann i Ikea.

Hun lover at familien Børhaug skal få kompensasjon for det som skjedde - et beløp som går utover prisen på studebordet som ble ødelagt.

- Dette må ha vært en skremmende opplevelse for familien, sier Lindemann.

Det er solgt 794 bord av typen Ikea Hemberg i Norge. Ikea ønsker nå å høre fra andre som har kjøpt bordet for å finne ut om flere kan ha opplevd noe lignende som familien i Trondheim.

Glassbordet gikk ut av salg for ett år siden.

Komunikasjonssjef Lindemann presiserer at det ikke var feil ved bordet som gjorde at Ikea tok produktet ut av hyllene.

På forsiden nå