Frp vil skjenke hele døgnet

Trondheim Frp foreslår at skjenkestedene skal kunne servere alkohol døgnet rundt. I første omgang går partiet inn for en prøveordning.

Saken oppdateres.

SI DIN MENING:

Bør utestedene skjenke hele døgnet?

Mens de andre partiene i bystyret ønsker en mer restriktiv skjenkepolitikk - blant annet etter anbefaling fra politiet - går nå Frp i totalt motsatt retning. På årsmøtet i trondheimspartiet lørdag gikk partiet enstemmig inn for at serveringsstedene skal ha mulighet for å ha åpent døgnet rundt. I første omgang går partiet inn for en prøveordning på seks måneder.

Varme hender

Forslaget ble fremmet av FpU-formann Anders Alseth - og ble enstemmig vedtatt. Partiets kommunalråd, Kristian Dahlberg Hauge, vil ta med forslaget inn i bystyret når skjenkepolitikken skal diskuteres på nyåret.

- Dette prosjektet vil være en varm hånd til alle de menneskene som i dag arbeider i utelivsbransjen og en varm hånd til alle mennesker som selv vil bestemme når de vil gå ut, sier Alseth.

- Hvordan er det en varm hånd?

- Knapt noen næring har så ustabile næringsviklår som skjenkesteder. De får mer stabile rammer - og publikum får styre mer selv.

- Er det ikke et poeng at festen tar slutt før sola står opp?

- Det er feil at politikerne skal bestemme når festen er over. Men blir det for ille så må man jo bare avslutte ordningen.

- Så hvis det blir for ille får ikke folk bestemme selv?

- Det er det vi må vurdere. Vi tror at dette vil redusere bråket både i taxikøer og ved spisesteder fordi alle ikke stenger samtidig, framholder Alseth.

Lette å få - og miste

Kommualråd Kristian Dahlberg Hauge bekrefter at han vil legge fram forslaget i bystyret, uten alt for store forhåpninger om å få flertall.

- Men det er viktig for å få en diskusjon. Det er flere måter å tilnærme seg problemene på.

- Politiet mener jo reduserte skjenketider er best?

- Jeg har registrter at politiet i Trondheim mener det, mens politiet for eksempel i Steinkjer sier det motsatte.

- Er du ikke redd for å stimulere de yngste til flatfyll?

- Tvert imot. Fulle mennesker skal avvises på skjenkesteder, uansett når på døgnet det er. Vi har som motto at skjenkebevilgningene skal være lette å få, og lette miste. Jeg tror ikke det er noen automatikk i at økt åpningstid gir mer fyll. Men jeg tror det blir mye bråk når alt skal skje på samme tid.

Verken Dahlberg Hauge eller Alseth tror at det blir veldig mange som har oppe døgnet rundt uansett.

- Det skal jo være lønnsomt, påpeker Alseth.

Dahlberg Hauge sier at det ikke fins fasitsvar i skjenkepolitikken og at det derfor er viktig å prøve dette - selv om det er mer liberalt enn den nasjonale lovgivningen tillater.

 
        
            (Foto: IVAR MØLSKNES)

  Foto: IVAR MØLSKNES

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå