750 elever fra Tonstad, Rosten og Hårstad skoler skal i år for første gang delta i barnetoget i byen. Men skolene hadde problemer med å skaffe busstransport til elevene.

– Vi har vært i kontakt med flere buss-selskaper, men det er umulig å få leid busser på 17. mai. Nå har vi resignert, og folk må kjøre privatbiler til byen, sa Børre Lien, FAU-leder ved Rosten skole til adressa.no tidligere i uken.

Skytteltrafikk

Men etter at adressa.no skrev om saken, fikk Lien flere henvendelser som tydet på at det likevel var buss-kapasitet i Trondheim på nasjonaldagen.

– Vi fikk henvendelse både fra Trønderbilene og Boreal transport, så nå får vi ordnet med busstransport. Vi er veldig fornøyd med det, sier Lien.

I går tikket det ut en tekstmelding til samtlige foreldre ved de tre skolene med tilbud om buss til byen. Den første timen kom det 270 bestillinger, og etter 12 timer hadde Lien registrert bussbehov for 430 personer.

– Responsen har vært overveldende. Det er ingen tvil om at det var et stort behov for transport til byen. Nå vil vi sette opp busser fra alle skolene som vil gå i skytteltrafikk ned til byen. Alle er velkommen på bussen, både elever, søsken, foreldre og besteforeldre, sier Lien.

Kostnadene til transporten blir dekket inn med en billett på 40 kroner.

Unngår kaos

Han ber om at folk møter opp på sine skoler i 8-tiden på morgenen, så vil de etter hvert få skyss til byen.

– AtB har varslet at de har satt opp ekstra busser fra byen til Tiller utover dagen, så vi har ikke sett noe behov for å sette opp egne busser hjem, sier Lien.

Han er veldig glad for at Tiller-befolkningen nå slipper å kjøre privatbiler til byen på nasjonaldagen. Det kunne lett ført til et enda større parkeringskaos.

– Vi kan sikkert ta selvkritikk på at vi ikke så denne utfordringen tidlig nok, men 17. mai-komiteen på Tiller har vært opptatt av å skape et godt 17. mai-arrangement på Tiller også. Derfor har dette med transport vært litt på sidelinjen, sier Lien.

Etter barnetoget, inviteres alle i Tillerbyen til felles 17. mai-feiring på Rosten skole.

Glad 17. mai-leder

Leder i 17. mai-komiteen, Rita Kumar, var en av dem som reagerte på at Tiller-elevene ikke lyktes med å skaffe buss på nasjonaldagen. Nå er hun glad for at dette løste seg.

– Selv om det ikke er 17. mai-komiteens sitt ansvar å skaffe busstransport for skolene, så er jeg veldig glad for at vi kunne bidra til å få til en løsning. Dette er bra for barna og foreldrene, og det er bra for byen at de kommer i buss istedenfor privatbiler. Nå håper vi at alle får en fin 17. mai, sier Rita Kumar, leder i 17. mai-komiteen.