Her trener du billigst i Trondheim

Kampen om dine kalorier tilspisser seg. Sjekk hvor 3T og Easyfit åpner nye treningssenter i Trondheim.
Treningssenter - Google Fusion Tables

Saken oppdateres.

Siden august i fjor har fem nye treningssentre åpnet i Trondheim. Åtte treningssentre ble etablert i Sør-Trøndelag i 2013 ifølge tall fra hovedorganisasjonen Virke. Det er nest flest i landet, bare Oslo fylke fikk flere nyetablerte senter i fjor.

Ifølge Adressa.nos oversikt er det 35 treningssenter i Trondheim, og enkelte bydeler har flere aktører i samme gate. Klikk deg inn i vårt interaktive kart for å få vite pris, innmeldingsavgift, bemanning og om det blir tilbudt gruppetimer.  Kartet fungerer ikke på mobil og tablet.

Lavpris vokser raskest

Lavpristilbudet er det raskest voksende treningstilbudet i Norge. De har ofte ubemannet resepsjon, få gruppetimer og heller ingen personlige trenere.

Direktør Anne Thidemann i Virke sier at lavprissenter er hovedsakelig et byfenomen fordi sentrene er avhengig av et stort antall potensielle kunder.

– Det norske begrepet lavpris er noe misvisende. «Low cost» er på norsk blitt til lavpris. Prisfokus tar oppmerksomheten bort fra innholdet. Flere bør bli bedre på å tydeliggjøre sine konsept og tilbud, sier Thidemann.

Åpner nye senter til høsten

Det er heller ingenting som tyder på at taket for treningssenter er nådd. 3T er den største aktøren i Trondheim med sine åtte senter, og de har planer om å etablere senter både på Moholt og i Ilsvika i høst, opplyser administrerende direktør Hilde Holck Thommesen i 3T.

Easyfit er en av de selvbetjente lavpriskjedene som har dukket opp i Trondheim det siste året. De har allerede planer om å starte to nye senter i kommunen. Det ene vil bli plassert på Heimdal, mens det andre er foreløpig en hemmelighet ifølge daglig leder Karl Martin Viken.

- Må skille seg ut

En av nykommerne er Hit the Gym som ligger i Midtbyen. De forteller om en raskt voksende medlemsbase, og kan også skilte med Rosenborg-spiller Morten Gamst Pedersen som en av medlemmene.

- Man skal få lyst til å trene når man kommer inn. Vi har det nyeste utstyret, tøffeste lokalene og vi skaper en kul atmosfære. Det er viktig å skille seg ut blant alle treningssentrene i byen, sier daglig leder Daniel Eriksen i Hit the Gym.

Lucia Aven (22) og Ingri Storstad (20) løfter for harde livet på Hit the Gym.  
    
      (Foto: RICHARD SAGEN)

Lucia Aven (22) og Ingri Storstad (20) løfter for harde livet på Hit the Gym.   Foto: RICHARD SAGEN

Yvonne Andersen (22) og Ihvan Saitamulov (23) går løs på boksesekken.  
    
      (Foto: RICHARD SAGEN)

Yvonne Andersen (22) og Ihvan Saitamulov (23) går løs på boksesekken.   Foto: RICHARD SAGEN

Hit the Gym er en av de nyeste treningssentrene i Trondheim.  
    
      (Foto: RICHARD SAGEN)

Hit the Gym er en av de nyeste treningssentrene i Trondheim.   Foto: RICHARD SAGEN

På forsiden nå