- Forklarte at hun ble overfalt og voldtatt

Kvinne i starten av 20-årene kjørt til voldtektsmottaket i Trondheim.

Politiet jakter en mistenkt mann etter at de fikk melding om overfallsvoldtekt i Anders Buens gate natt til lørdag. Et vitne så en kvinne i starten av 20-årene liggende på bakken med en mann over seg, og mannen løp fra stedet da vitnet ropte ut. Ingen er pågrepet i saken. Video: Joakim Slettebak Wangen.

Saken oppdateres.

Meldingen om hendelsen i Anders Buens gate i Trondheim kom til politiet klokken 01.24 natt til lørdag.

- Et vitne som var i området meldte ifra om det som så ut som en voldtekt. Vi har fått snakket med fornærmede, og det skal dreie seg om overfall og voldtekt, sier operasjonsleder Bjørn Handegard i Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Kvinnen i starten av 20-årene er kjørt til voldtektsmottaket ved St. Olavs Hospital for undersøkelser. Politiet har gått ut med følgende beskrivelse av den mistenkte mannen:

Om lag 180 centimeter høy og 20 til 30 år gammel. Skal ha hatt på mørk hettejakke med skrift på og lyse bukser. Snakket trønderdialekt og beskrives som gul eller mørk i huden. Mistenkte beskrives som kraftig bygd.

- Lå på bakken

- Forklaringen fra kvinnen tilsier at det dreier seg om en voldtekt, og vi har ingen grunn til å betvile det. Hun har forklart at hun møtte på mannen på stedet, og at han gikk til direkte angrep på henne. De skal ikke kjenne hverandre fra før, sier Handegard.

I 07-tiden lørdag morgen satt kvinnen i avhør. Krimvaktleder Are Løw-Owesen ønsker ikke å gå ut med nye detaljer i saken.

- Vi er i en fase hvor vi innhenter informasjon, og vi ønsker også tips fra personer som kan ha sett noe i det aktuelle tidsrommet.

Vitnet som varslet politiet, og som fikk mistenkte til å løpe ved å rope ut, ble avhørt av innsatsleder på stedet.

- Hørte at hun skreik

- Innringeren var vitne til en dame som lå på bakken med en mann over seg, og han meldte fra om pågående voldtekt. Vi rykket ut med de enhetene vi hadde tilgjengelig, og da vi kom til stedet var fornærmede tatt inn i en leilighet av en nabo, sier innsatsleder Anders Sjøtrø.

Vitnet, som er en beboer i området, så mannen løpe i retning Lade.

- Han hørte at hun skreik, og da ropte han til dem fra en bygning i nærheten, slik at det ble avbrutt. Nå har vi stengt av åstedet og venter på kriminalteknisk bistand og hundepatrulje, sier Sjøtrø.

To kriminalteknikere jobbet på stedet tidlig lørdag morgen. Drosje- og bussjåførene i byen er blitt bedt om å holde utkikk etter menn som passer beskrivelsen.

Kriminalteknikere sikrer spor i Anders Buens gate, hvor en kvinne skal ha blitt overfalt og voldtatt natt til søndag. 

Kriminalteknikere sikrer spor i Anders Buens gate, hvor en kvinne skal ha blitt overfalt og voldtatt natt til søndag. 

Flere patruljer rykket ut til stedet. 
        
            (Foto: Joakim Slettebak Wangen)

Flere patruljer rykket ut til stedet.  Foto: Joakim Slettebak Wangen

Et større område ble avsperret og ble undersøkt av krimteknikere. 

Et større område ble avsperret og ble undersøkt av krimteknikere. 

På forsiden nå