Deler vår treningshverdag på sosiale medier:

- Bedre med litt lår og rumpe enn modelltynne kropper

Renate Strand trener styrke fem til syv ganger i uka, gjerne med samboeren Morten Gamst Pedersen.

Saken oppdateres.

Svært mange bruker sosiale medier til å legge ut bilder fra sine treningsrutiner. Noen legger ut bilder av treningstøyet, andre viser hvor mye de kalorier de har forbrent.

Renate Strand, masterstudent ved BI i Oslo og samboer med Rosenborg-spiller Morten Gamst Pedersen, er ivrig på blant annet Instagram hvor hun legger ut bilder fra sin hverdag. Siden hun trener mellom fem og syv ganger i uka blir det naturlig nok ofte treningsbilder.

- Jeg har nettopp vært på 3T, og trent 45 minutter med cardio, og 45 minutter med styrketrening. Det blir jo gjerne litt ekstra trening rett før sommeren, sier hun.

LES MER: Nå skal selfien være av rumpa

- Trendy med stram kropp

31-åringen forteller at hun trener ganske ofte med samboeren, til tross for at han har egne treninger med RBK.

- Han liker å trene mer enn det som er satt opp, og vi trener ofte styrke sammen. Han gir meg gjerne råd og veiledning. Jeg begynte med skikkelig styrketrening for halvannet år siden. Jeg har lagt merke til at det er mer fokus på fitness og styrke nå for tiden. Det er en trend å ha en stram kropp, gjerne med litt rumpe og lår, sier hun.

Beyoncé, Kim Kardashian og Jennifer Lopez har ikke vært redd for å vise frem sine former, og det er Strand glad for.

- Jeg synes det er fint med litt former, og er glad for at trenden har snudd i retningen av at former er trendy, i stedet for at fokuset skal være på å være modelltynn, sier hun.

LES MER: Her trener du billigst i Trondheim

Trener styrke for å forebygge

Når det gjelder «buttselfiestrenden» har hun merket seg at en del kjendiser har lagt ut slike bilder. Hun er venner med og følger også en del personer på sosiale medier som driver med bikinifitness.

- Der er det ganske utbredt med buttselfies. Men jeg tror nok ikke det kommer til å bli utbredt blant vanlige nordmenn.

SE VIDEO: Er dette en nattklubb eller en gym?

Selv er hun opptatt av å holde seg i form og ha overskudd i hverdagen.

- Jeg er ikke 20 år lenger, og styrke har stor effekt slik at alt ikke synker. Da holder man seg ung lenger og man forebygger skader, sier hun.

- Kan motivere med treningsbilder

Høyskolelekter Cecilie Staude ved Handelshøyskolen BI mener sosiale medier har gjort det enklere å dele opplevelser med hverandre.

- Sosiale medier har blitt en arena hvor folk deler erfaringer om fritidsinteressen sin. Enten det gjelder trening, matlaging eller interiør. Å legge ut et bilde eller skryte av distansen på ei løpeøkt kan være til stor motivasjon for den som legger ut, men også til inspirasjon for dem som følger vedkommende, sier hun.

LES MER: Trude fra Trondheim er Norges beste spinninginstruktør

Staude understreker at det i enkelte tilfeller kan ta overhånd, og det kan bikke over til å bli en konkurranse i hvor vellykket man er.

- Det har vært en periode med «glansing», men man har også sett en tendens til at folk går lei av dette, og det blir en mottrend hvor folk legger ut statuser og bilder som ikke setter dem i et glanset lys. Jeg tror det meste som deles av trening fortsatt primært er til glede, og ikke irritasjon, sier hun.

- Innhold er viktigst

Ifølge henne er det hovedsakelig to typer som bruker sosiale medier til å fortelle om treningshverdagen sin:

  • Ungdommene som bygger merkevare av seg selv.

  • De treningsglade som henter informasjon og deler tips.

Hun tror det er de sistnevnte som vil få mest igjen for aktiviteten på sosiale medier. Medievanene er i endring, og man kan få råd og hjelp med en gang som gjør at treningen blir enda mer verdifull.

- Vi kan få alt vi ønsker av kunnskap rett inn på mobilen. De som klarer å skape engasjement, og som tilfører følgerne verdifull informasjon og som vil hjelpe andre til å trene riktig vil overleve. Det blir noe helt annet innhold enn å skrive at du deltok i Holmenkollstafetten eller at du har fått ny treningsbukse, sier Staude.

- Må definere din stil

Hun har ikke lagt merke til at buttselfie er i ferd med å bli et fenomen, men hun mener slike bilder er et resultat av at vi deler stadig mer av våre liv med andre.

- Man må definere sin bruk av sosiale medier. Noen er komfortable med å legge ut bilde av rumpa si, mens andre vil dele sine treningserfaringer. Det kan jo også hende at det ligger en tilfredshet i å få mange «likes» på rumpa si, poengterer Staude.

Har du tatt en buttselfie?
Du må velge et alternativ
Flere av bildene Renate Strand deler består av hennes treningshverdag.  

Flere av bildene Renate Strand deler består av hennes treningshverdag.  

På forsiden nå