Gatefest for gatefolket

Rusmisbrukere, tiggere og hjemløse fråtset i den beste grillmaten og danset til hardtslående rockemusikk under gatefolkets parkfest.

Thor Inge Carlsen bød opp gateprest Siv Limstrand til dans under gatefolkets parkfest.  Foto: Rune Petter Ness

Saken oppdateres.

Da noen ville busse byens løse fugler ut av byen under jubileet i 1997 ble det rabalder. Siden den gang har de hatt sin egen festuke.

– Bare se så bra vi har det. Det er helt fantastisk, sier Thor Inge Carlsen, som ikke kan får skrytt nok av de gode hjelperne.

For det var stor stemning i Tordenskjoldparken fredag kveld da en rekke organisasjoner, med bymisjonen i spissen, bød på fest. Bordene bugnet av biffer, koteletter, pølser og annet snadder.

Fellesskap og glede

Gatefolkets festuke er et samarbeid mellom lavterskeltilbudene i Trondheim; Omsorgskafeen, kommunens helseteam, Frelsesarmeen, Gryta og Kirkens Bymisjon.

– Vi vil skape både fellesskap og glede, og vise at gatefolket ikke behøver å gjemme seg bort og at de kan være synlige og stolte i gatebildet, sier gateprest Siv Limstrand i Kirkens Bymisjon.

Gode hjelpere

Selv om været var litt ruskete og temperaturen hadde krøpet godt nedover på gradestokken, var stemningen upåklagelig blant rusmisbrukere, uteliggere, tiggere og hjemløse som hadde benket seg rundt langbordene i parken. Med pulserende rock fra scenen, signert Peevish Penfriend, spiste, danset og fråtset gatefolket i maten servert av 25 gode hjelpere.

Walther Jarwson, som driver byens omsorgskafé, stiller som alltid opp når trengende trenger en hjelpende hånd.

– Det var jo for gæli at de skulle kjøres ut av byen den gangen i 1997, slik at de prominente gjestene skulle slippe å se dem. Det var første og siste gang jeg skrev et innlegg i Adresseavisen, sier Jarwson, som startet hele greia.

Maten fikk trampeklapp

Årets festuke har vært en stor opptur for gatefolket.

– Vi må huske på at dette er en jaget gruppe. De drives fra skanse til skanse og får aldri helt fred og ro. Det er godt å se at de kan trives utenfor omsorgskafeen og uten å bli sett ned på for en gangs skyld.

Maten fikk trampeklapp. For gatefolket ble grillfesten et overflødighetshorn av mat og stas.

Walther Jarwson grillet for gatefolket. Bordene bugnet av biffer, koteletter, pølser og annet snadder. 
        
            (Foto: Rune Petter Ness)

Walther Jarwson grillet for gatefolket. Bordene bugnet av biffer, koteletter, pølser og annet snadder.  Foto: Rune Petter Ness

På forsiden nå