Anmeldt 14 ganger

De to politimennene som la Eugene Obiora i bakken like før han døde, er til sammen anmeldt 14 ganger for voldsrelaterte hendelser.

Saken oppdateres.

Det melder TV2 mandag kveld.

Ny etterforskning

Eugene Obiora døde etter at han ble pågrepet ved Østbyen servicekontor på Nedre Elvehavn i fjor høst.

Spesialenheten for politisaker etterforsket dødsfallet i sju måneder før alle de involverte tjenestemennene ble frikjent.

Riksadvokaten krevde ny etterforskning, og resultatet viser at de to tjenestemennene som la Obiora i bakken, til sammen er anmeldt 14 ganger.

Tre av disse anmeldelsene er fortsatt under etterforskning, ifølge TV2.

- Må påregnes

De to tjenestemennene har vært makkere i tre år, blant annet i hundepatruljen.

Polititjenestemennenes advokat sier til TV2 at anmeldelser må påregnes når de jobber i operativ tjeneste.

De 14 anmeldelsene har etter Spesialenhetens oppfatning ingen betydning for den aktuelle saken.

- Samtlige saker ligger i det materialet vi sendte til Riksadvokaten i slutten av september, sier leder for Spesialenheten Jan Egil Presthus til NTB.

Presthus opplyser at at de fleste sakene er henlagt av statsadvokaten i SEFOs tid. Flere av dem har imidlertid blitt klaget videre til Riksadvokaten og er dermed avgjort av øverste påtalemyndighet, skriver NTB.

Mot sluttbehandling

De gamle sakene er gjennomgått etter ønske fra advokat Abid Raja som på vegne av Obioras familie har bedt om drapstiltale mot politimennene.

Dette fordi de mener å se en tendens i måten tjenestemennene jobber på, som kunne føre til det dramatiske utfallet.

- Vi kan ikke i materialet finne dekning for en slik påstand. Det er klart at politifolk som gjør tjeneste i hundepatruljene får mange anmeldelser mot seg. Slik har det også vært i dette tilfelle, men vår konklusjon er at vi i sakene ikke finner noe som har relevans til nærværende sak, sier Presthus.

Riksadvokat Tor-Aksel Busch sier til NTB at det går mot sluttbehandling av saken, men han kan ikke gi noen dato for når.

På forsiden nå