Mann innrømmer klostertyveri

Men fortsatt savner nonnene en bibel fra 1600-tallet.

Det grove tyveriet ved Birgittaklosteret på Tiller er oppklart. Her er politibetjent Espen Konstad og politistudent Anne Lise Brå fra Heimdal politistasjon nettopp ferdig med å undersøke åstedet etter tyveriet. 

Saken oppdateres.

30. mai fikk politiet melding fra Birgittaklosteret på Tiller om at de hadde vært utsatt for tyveri. Det var stjålet nøkler, en pc samt en mindre pengesum fra klosteret. I tillegg manglet nonnene en bibel fra 1600-tallet.

Politiet på Heimdal har nå oppklart saken. For vel en uke siden ble en mann i 40-årene tatt inn til avhør, hvor han erkjente forholdet, opplyser etterforskningsleder Marit Johanne By ved politistasjonen. Mannen er en kjenning av politiet.

By opplyser at alt tyvegodset har kommet til rette, bortsett fra den gamle bibelen. Den pågrepne mannen i 40-årene har imidlertid hevdet at han ikke har kjennskap til denne.

- Hvis noen får tilbud om å kjøpe en bibel fra 1600-tallet, kan de kontakte politiet på Heimdal. Den har stor affeksjonsverdi for klosteret, og det er viktig for dem å få den tilbake, sier By.

Politibetjent Espen Konstad ved Heimdal politistasjon gjorde åstedsbefaring etter innbruddet. Han kalte nivået på tyveriet for «ganske lavt».

Birgittaklosteret på Tiller har 20 gjesterom. Ingebjørg Botsberg Hovland var en av beboerne der da tyveriet skjedde, og hadde følgende kommentar:

- Dette er et angrep på et hellig hus.

Etter tyveriet fra Birgittaklosteret i mai, rykket politibetjent Espen Konstad og politistudent Anne Lise Brå til stedet. 

Etter tyveriet fra Birgittaklosteret i mai, rykket politibetjent Espen Konstad og politistudent Anne Lise Brå til stedet. 

På forsiden nå