Utestedet No 13 mister skjenkebevillingen i tre uker etter å ha brutt alkoholloven.

- Vi mener reaksjonen er for streng i forhold til feilen, sier daglig leder Monika Fresvik Morken ved No 13.

Hun har varslet kommunen om at de stenger utestedet i tre uker fra 2. juli.

Tydelig beruset

Det var under en skjenkekontroll i april i fjor at Trondheim kommune fant brudd på alkoholloven. En tydelig beruset gjest ble da observert med en halvliter i hånden. Kommunen besluttet at utestedet mister skjenkebevillingen i tre uker.

Klaget vedtaket

No 13 klaget vedtaket inn for Fylkesmannen i Sør-Trøndelag fordi de mener at kontrollørene må ha sett at mannen, som var tydelig påvirket av rusmidler, ble bedt om å forlate lokalet da den ansatte oppdaget ham. Fylkesmannen har nå besluttet at kommunens vedtak var riktig.

- Vi har ikke funnet grunnlag for å ta klagen til følge. Vi kan i hovedsak støtte oss til kommunens vurderinger, skriver fylkesmannen i sitt vedtak.

Kan gå mot konkurs

Fresvik Morken legger ikke skjul på at det kommer til å bli tøft for utestedet å stenge i tre uker, og frykter at det nå er kroken på døra.

- Det ser ikke ut til at det kommer til å gå bra. Vi har brukt sparepengene våre på å starte opp og drive stedet. Vi er tre aleneforeldre som driver utestedet og vi kan nå stå uten en arbeidsplass, sier hun.