Politiet gikk torsdag kveld ut med en oppfordring på Twitter om at trafikantene må følge skiltingen i Innherredsveien ved Dalen Hageby.

- Det er svært mange som ikke følger skiltene, men vi har også vært på stedet med en patrulje, og de mener at skiltingen er for dårlig, sier operasjonsleder Frank Brevik i Sør-Trøndelag politidistrikt.

- Vil ha bedre skilting

De har derfor vært i kontakt med både Trondheim kommune og Vegtrafikksentralen.

- Skiltingen må være enda tydeligere. Men vi sto ikke og bøtela sjåfører i dag. Men dersom det vedvarer må vi ta noen kontroller. Slik som vi gjorde i Ranheimsveien, sier Brevik, som lover at dette vil bli fulgt opp fra politiets side.

Adressa.no skrev om samme problematikken i går, og det var spesielt utenfor Sirkus Shopping at mange ble rådville, og flere fikk beskjed om å snu fordi de var i ferd med å kjøre feil.

Har stoppet folk selv

Byggeleder for Trondheim kommune, Jonny Santi, vet ikke helt hva han skal gjøre med problemet.

- Jeg synes det er tilfredsstillende skilting. Det er svære skilt som viser at det er stengt. Trønderne, yrkessjåfører og taxisjåfører kjører enten på ren vane eller ignorerer skiltingen. Jeg vet ikke hva vi skulle gjort annerledes. Jeg har selv vært der i dag og stoppet folk, sier han.

- Folk kjører rett gjennom selv om det er mange skilt der. Det er to gule skilt som gir bilistene et forvarsel. Vi endrer litt kjøremønster rett før krysset i Persauneveien. Da vil trafikantene merke enda mer at det er endringer, sier han.

- Kjører på vane

Byggeleder Vegard Opsahl ved Statens vegvesen forteller at de nesten må se på skiltingen igjen dersom det ikke bedrer seg.

- Jeg tror det er mye vanekjøring, og dessuten har det vært mye forandringer der. Strindheimtunnelen, Leangbrua og Innherredsveien betyr nye kjøremønster. Folk har vært vant til å kjøre i et bestemt mønster, og får ikke nødvendigvis med seg endringene, sier han.

Han tror også mange bare følger etter kjøretøyet som ligger foran. Bussene har lov å kjøre i Innherredsveien mens arbeidet pågår, og dermed er det mange som bare følger etter uten å tenke noe mer over skiltingen.

- Det er allltid sånn at folk følger etter den første bilen, sier Opsahl.

Grunnen til stengingen av Innherredsveien er i første omgang at kommunen skal legge avløpsrør under veien. Når kommunen er ferdig, tar Statens vegvesen over. De skal bygge nye bussholdeplasser ved Sirkus.

Veien er beregnet å åpne igjen i slutten av november.

Politiet mener det må enda bedre skilting til i Innherredsveien for å unngå at folk kjører feil. Foto: richard sagen