Rundt klokken 17 tirsdag i forrige uke ble Innherredsveien stengt for gjennomkjøring ved Persaunet og Sirkus shopping i Trondheim. Siden da har det vært en jevn strøm med sjåfører som har kjørt ulovlig gjennom anleggsområdet i Trondheim.

- Mitt bestemte inntrykk er at de som kjører der, vet at de kjører ulovlig. De gir blaffen, sier politioverbetjent Knut Sivertsen ved Sentrum politistasjon.

- God nok skilting

Han understreker at dersom anleggsarbeiderne ikke får mulighet til å gjøre jobben sin i ro og fred, vil den populære veien bli stengt enda lenger.

- Jeg vet ikke helt hva vi skal gjøre. Å sette opp flere skilt er ikke hensiktsmessig. Det står skilt på begge sider av veien, og de som ikke ser dem, har et problem. Motorvognforbud er ikke noe som virker i Trondheim, forteller Sivertsen oppgitt. Han har selv sett skiltingen på vei til jobb, og mener den er tilfredsstillende.

Varsler kontroller

Torsdag kveld gikk operasjonssentralen ut med en oppfordring på Twitter om at trafikantene må følge skiltingen i Innherredsveien ved Dalen Hageby. Allerede da sa operasjonsleder Frank Brevik at det kunne bli aktuelt med kontroller dersom situasjonen ikke bedret seg.

- Vi kommer til å ha kontroll, og vil bøtelegge med hard hånd. Det kan bli aktuelt i neste uke. Dersom du vil betale 4200 kroner for å kjøre der, gjerne for meg, men det har jo kommet en ny og fin tunnel, så jeg ser ikke helt poenget, sier han.

Én av fire kjører ulovlig

I verste fall må man stenge Innherredsveien for all trafikk, noe som betyr at også bussene må kjøre omkjøringen som bilistene bruker i dag.

- Jeg håper vi slipper det, men respekten for veitrafikkloven og dens forskrifter er dessverre mangelfull, konstaterer Sivertsen.

Han anslår at det er så mange som rundt 25 prosent av alle sjåførene som kjører ulovlig, og det er selvfølgelig altfor mange ifølge politioverbetjenten.

- Men etter at Strindheimtunnelen åpnet, er det betydelig mindre trafikk i Innherredsveien, understreker Sivertsen.

Åpner i november

Grunnen til stengingen av Innherredsveien er i første omgang at kommunen skal legge avløpsrør under veien. Når kommunen er ferdig, tar Statens vegvesen over. De skal bygge nye bussholdeplasser ved Sirkus.

Veien er beregnet å åpne igjen i slutten av november.

Politiet varsler at det vil bli holdt kontroller dersom situasjonen ikke bedrer seg. Foto: richard sagen
Det var mange biler som måtte snu utenfor kjøpesenteret Sirkus i Innherredsveien tirsdag ettermiddag i forrige uke. Foto: Bente Kleiven