Obiora loggført som «neger»

«Neger». Slik er Eugene Obiora loggført av Sør-Trøndelag politidistrikt.

Saken oppdateres.

Den 48 år gamle norsk-nigerianeren døde da han ble pågrepet i Trondheim 7. september i fjor. Fire politimenn som deltok i arrestasjonen er fortsatt under etterforskning, etter at Spesialenheten for politisaker først ville henlegge saken etter bevisets stilling.

I politiets interne oppdragslogger fremkommer det at han, ifølge politiet, tilhører den etniske gruppen «neger». Opplysningen står sammen med Obioras fulle navn, fødselsdata, personnummer, alder og kjønn, skriver VG.

Visepolitimester Toralf Pedersen i Sør-Trøndelag politidistrikt sier at politiet i Trondheim har sluttet å bruke begrepet, og ordet «neger» finnes ikke lenger i loggene hos politiet.

Riksadvokaten skal om kort tid avgjøre om det skal tas ut tiltale mot politibetjentene som pågrep Obiora.

En NTNU-undersøkelse i høst avdekket at en av ti ansatte i Trondheims-politiet mente at uttrykk som «neger», «svarting», «pakkis» og «guling» var greit å bruke. Spesialenheten for politisaker har slått fast at politiet ikke får bruke «neger». Og politidirektør Ingelin Killengreen har tidligere uttalt at «neger» er et stigmatiserende og diskriminerende ord.

 
På forsiden nå