Streetlight godkjent av Innsamlingskontrollen

– Streetlight er en seriøs organisasjon som tar vårt ansvar og giverne våre på største alvor.

Erlend Johannessen driver organisasjonen Streetlight. Bildene av barnehjemmet som ble fullstendig ødelagt i tyfonen i november i fjor, gikk landet rundt.  Foto: Kjell A. Olsen

Saken oppdateres.

Det sier Robert Hoven, styreleder i Streetlight.

Nå er de endelig under Innsamlingskontrollens vinger, etter å ha følt seg urettferdig behandlet i media.

– Denne prosessen har vært nybrottsarbeid for oss. Vi bruker Streetlight-metoden, altså mest mulig på frivillig basis, sier Robert Hoven.

Han er glad for at organisasjonen nå er registrert i Innsamlingsregisteret, noe han anser som svært viktig.

Fikk støtteerklæringer

Styrelederen forteller at organisasjonen fikk mange støtteerklæringer etter Adresseavisens oppslag om «manglende regnskap» 20. juni.

– Det er vi veldig glade for, sier Hoven.

Les mer på Adressa+ og Adressa.no:

ADRESSA PLUSS: Etterlyser Streetlight-regnskap

Grei prosess

Daglig leder i Innsamlingskontrollen, Børre Hagen, forteller at prosessen med registrering og godkjenning har vært «helt grei», og at saksbehandlingen har gått som normalt etter at de først mottok nødvendig dokumentasjon.

– Den største tryggheten for giverne er å gi til de organisasjonene som er registrert i Innsamlingsregisteret. Det er disse organisasjonene som fortjener givernes tillit, mener Hagen.

LES OGSÅ: Streetlight kan havne på verstingliste

Eksperter til Filippinene

Nytt senter og barnehjem vil reise seg fra asken i Tacloban.

– Nå sender vi en arkitekt og en ingeniør til Tacloban i Filippinene. De skal for alvor begynne planleggingen av et nytt senter, sier Robert Hoven, styreleder i Streetlight.

Organisasjonen hadde et forprosjekt før påske, men nå blir ting mer konkretisert, ifølge Hoven.

– Vi er litt usikre på hvilken tomt vi bruker til vårt nye senter, og hvilken som blir brukt til det nye barnehjemmet. Det kommer litt an på hvordan infrastrukturen og byutviklingen lokalt vil se ut. Det er blant annet disse tingene våre utsendte skal jobbe med, sier Hoven.

Besøkte Ugla skole

20. juni var Erlend Johannessen på Besøk på Ugla skole, hvor han holdt foredrag og takket for de 106 000 kronene elvene ved skolen hadde samlet inn til organisasjonen. Samme dag påpekte Adresseavisen at Streetlight ikke var godkjent av Innsamlingskontrollen (IK), etter flere bekymringsmeldinger fra økonomieksperter, foreldre og IK.

- Vi var aldri spesielt bekymret, sier Trine Lenschow, rektor ved Ugla skole.

Hun forteller at det var stort for elevene å møte Erlend Johannessen.

- Det er veldig motiverende for elvene at han tok seg tid til å komme, og jeg er sikker på at elevrådet går for en innsamling også neste år, sier Lenschow.

 
        
            (Foto: Kjell A. Olsen)

  Foto: Kjell A. Olsen

På forsiden nå