I oktober i 2008 forsvant katten Bob fra hjemmet sitt på Buran i Trondheim.

- Han pleide å være ute, men kom bestandig hjem igjen kort tid etterpå. Jeg reagerte allerede neste dag på at Bob hadde vært lenge borte, sier matmor Lisa Eikrem.

Eikrem hengte opp plakater og la ut etterlysninger på internett med håp om å få Bob hjem igjen. Men det skjedde aldri.

- Han er veldig kjælen. Når jeg hadde besøk, så var han rask med å hoppe opp i fanget til folk. Jeg regnet med at han hadde slått seg til ro hos noen andre eiere, sier Eikrem.

Seks år senere

I januar i 2014, nesten seks år siden Bob forsvant, ble katten observert i strindheimområdet i Trondheim. Basert på Bobs tilstand virket det ikke som om han hadde vært innendørs på en stund.

- Han var pjuskete og mye pels hadde falt av han. Han var også veldig sky. Hvis han ble skremt, løp han vekk med en gang, sier Ingvild Halle Barkve og Ann-Christin Rønbeck, som oppdaget Bob.

Månedene gikk og damene hadde sporadisk kontakt med Bob. Katten var svært skeptisk, så Rønbeck og Barkve tilnærmet seg Bob forsiktig. For en uke siden fikk de lønn for strevet.

- Klokken var halv ett natt til andre juli. Da kom Bob til oss frivillig og la seg inn i buret, sier Barkve.

SE OGSÅ: - Den er nesten som en hund

Hadde mikrochip

Barkve og Rønbeck har tidligere samarbeidet med organisasjonen Bakgårdskatt, som driver med omplassering av katter.

Sammen kjørte de til Heimdal dyrehospital for å gjennomføre en helsesjekk på Bob. Da ble det oppdaget at katten var utstyrt med mikrochip, som ledet dem til Lisa.

- Chippen var nesten uleselig, men vi klarte å få noen signaler til slutt. Det er en skikkelig solskinnshistorie og viser hvor viktig det er å mikrochippe dyrene sine, sier Barkve.

Sjokkert og glad

Etter det ble Eikrem kontaktet, som mildt sagt ble overrasket. Siden 2008 har hun fått seg en ny katt og flyttet til Molde.

- Jeg ble mildt sagt veldig forvirret da de ringte meg. Da de spurte meg om jeg hadde mistet en katt, så svarte jeg «Nei, han er hjemme». Jeg ble veldig sjokkert og glad da jeg skjønte det var Bob de hadde funnet, sier Eikrem.

På grunn av jobb kunne ikke Eikrem dra til Trondheim for å hente katten, så hun fikk moren til å reise nordover for å hente familiemedlemmet.

- Mamma sa: «Vi må dra å hente ungen din!», flirer Eikrem.

- Så hun kjørte fra Molde til Trondheim og hentet Bob for meg, sier Eikrem.

Les også: Kattunge overlevde seks kilometer under bil

Gjensynsglede

Nå er Bob og Lisa lykkelig gjenforent i Molde.

- Jeg er helt sikker på at han kjente meg igjen. Han var litt skeptisk i starten, men nå følger han etter meg hele tiden og ber om kos, sier Eikrem.

Men noe har gått tapt i løpet av de seks årene.

- Han hopper opp på bord og kjøkkenbenken. Det fikk han aldri lov til før, sier Eikrem.

Men til tross for møbelhopping, så er Eikrem veldig glad for at Bob er kommet til rette.

- Det er helt utrolig! All ære til Ingvild, Ann-Christin og Bakgårdskatt som sørget for å få Bob hjem til meg, sier Eikrem.

Nå håper hun å få klarhet i hva Bob har bedrevet med i Trondheim i seks år.

- Jeg skulle ønske at Bob kunne fortelle meg hva han har gjort og hvor han har vært. Det hadde vært artig å få klarhet i hva han har gjort, sier Eikrem.

Her gjør Ann-Christin Rønbeck og Bente Johanne Værnes fra organisasjonen Bakgårdskatt seg klart til å frakte Bob til Heimdal dyreklinikk. Der ble det klart at han var utstyrt med mikrochip. Foto: Ingvil Halle Barkve