Lå i koma etter arbeidsulykke

Hjelmen ble knust da litaueren fikk en stålbjelke i hodet under arbeidsulykken på Sandmoen. Etter først å ha ligget i kunstig koma, blir han snart utskrevet fra sykehuset.

Saken oppdateres.

20. juni ble litaueren sendt til St. Olavs Hospital med alvorlige hodeskader etter en arbeidsulykke i Torgårdsvegen i Trondheim. En H-bjelke av stål hadde trolig løsnet fra en heisekran, falt i bakken og deretter i hodet på mannen, opplyste politiet på stedet.

- Positiv fremgang

Mannen jobber for Hugaas construction og drev med oppføring av et vaskeri på Sandmoen da ulykken skjedde. Hugaas construction er en underentreprenør for Hugaas entreprenør, hvor Frank Robert Hanshus er daglig leder. Han opplyser at det nå går bedre med arbeideren.

- Jeg har hørt at han blir utskrevet denne uken. Han har ligget i kunstig koma, men fungerer nå for egen maskin. Det har vært en entydig positiv fremgang, og dette skal visst gå bra, sier Hanshus.

Fikk besøk av familien

Rett etter ulykken meldte St. Olavs Hospital at mannens skader var meget alvorlige, og at tilstanden var kritisk. Hanshus bekrefter at hjelmen til arbeideren ble knust under ulykken.

På sykehuset har mannen hatt familien sin til stede.

- Det ble organisert slik at familien hans kom opp ganske raskt, og de var på sykehuset en stund, sier Hanshus.

Han opplyser videre at firmaet etter arbeidsulykken har hatt en god gjennomgang for å se på hva som kunne være årsaken til ulykken.

Har ikke årsak

- Vi har ikke funnet noe som tyder på at det er begått overtramp eller feil som vi kunne ha endret på, sier den daglige lederen, og legger til at Arbeidstilsynet ikke stengte byggeplassen etter ulykken.

Politiet på Heimdal, som etterforsker saken, har ikke konkludert med noen årsak til ulykken ennå. De har nettopp fått Arbeidstilsynets rapport, opplyser etterforskningsleder Marit Johanne By.

- Det gjenstår mye etterforskning i saken. Vi må blant annet gjennomføre en del avhør, sier By.

Politiet har igjen mye etterforskning etter arbeidsulykken på Sandmoen i juni. Den skadde arbeideren blir snart utskrevet fra sykehuset. 

Politiet har igjen mye etterforskning etter arbeidsulykken på Sandmoen i juni. Den skadde arbeideren blir snart utskrevet fra sykehuset. 

På forsiden nå