Hvem skjøt Prikken med hagle?

Har over 20 kuler i kroppen. - Helt utrolig at han lever, sier Dyrebeskyttelsen.

Saken oppdateres.

Solveig Marie Johnsen i Dyrebeskyttelsen trodde først at den forkomne katten hadde vært i slåsskamp da de fikk den inn fra Langørgen på Byneset søndag kveld.

Katten, som ble døpt Prikken, haltet på den ene fremfoten og hadde et stort sår bak på kroppen.

Men det Johnsen trodde var et bitt, viste seg i være sår etter et haglskudd.40-50 sår

- Da jeg tok katten til veterinæren mandag fikk vi tatt røntgen av den. Bildene viste at han har over 20 kuler i kroppen. Det er horribelt, sier Johnsen.

Flere av kulene har gått inn og ut av kroppen, noe som har resultert i 40-50 sårskorper.

- Det er helt utrolig at den har overlevd. Én av kulene er bare en millimeter fra ryggmargen, så det er et under at den ikke har blitt lam, sier Johnsen.

Hun håper at katten slipper å amputere den skadde fremfoten.

- Vi er ikke helt sikre på om vi får til å operere katten ennå. Så vi håper at han skal lære å gå på foten etter hvert. Hvis ikke blir det nok amputasjon.Sterke smerter

Prikken får nå antibiotika for å dempe betennelsen han har i kroppen, samt smertestillende slik at han ikke vil ha vondt.

Katten har vandret rundt på Bosberg og Langørgen i rundt tre års tid. Trolig har den hatt et hjem en gang, men de siste årene har det blitt matet av beboere i området.

Dyrebeskyttelsen har ingen formening om hvem som kan ha skutt Prikken, men tror det kanskje kan være naboer som har vært irritert over den ukastrert hannkatten.

Skal anmeldes

- Uansett er det helt forferdelig og brudd på flere deler av dyrevernlovgivningen. Jeg har aldri opplevd noe lignende i min tid i Dyrebeskyttelsen. Vi ønsker gjerne tips om det er noen som kan vite noe, sier Johnsen.

Forholdet vil nå bli anmeldt til politiet.

Har du tips om hvor Prikken kommer fra kan du kontakte Dyrebeskyttelsen på telefonnummer 952 25 275.

LES OGSÅ: Her kokte katten til døde

 
 
 
På forsiden nå