Det var søndag ettermiddag at Bjørn, og hunden hans Jazz - en terrier på fem måneder, var ute i båten «Black Pearl» rett nord for Munkholmen.

Se TV-adressas serie om artsfiske i Trondheimsfjorden her!

Ønsket større eksemplar

Bjørn er aktiv sportsfisker og driver med såkalt artsfiske. Det betyr at han leter målrettet etter spesielle fiskearter. På denne turen var han på jakt etter fiskesorten lange. Og allerede på første forsøk ble det napp. Da var den en lange på mellom 12 og 13 kilo som hadde bitt på kroken. Bjørn ønsket seg imidlertid et større eksemplar.

- Langene går sjeldent alene, så jeg slapp ned igjen, og da gikk det ikke mange minuttene før jeg kjente at det sto helt helt i ro. Jeg løfta litt på stangtuppen og kjente at i andre enden da så var det noe, sier Bjørn.

- Jeg ga det litt tid og etter kanskje et halvt minutt så sveivet jeg til det jeg var mann for.

Bjørn aner ikke hvor lang tid han brukte på å dra opp fisken som hadde bitt seg fast i kroken.

Les også: Fikk kjempefisk i Trondheimsfjorden

- Jeg fikk helt skjelven. Jeg kjente at dette potensielt kunne være den fisken jeg har ønsket meg. Det eneste jeg tenkte var «ikke mist han, ikke mist han, ikke mist han».

Og tilslutt endte gigantfisken opp i båten til Bjørn. Med på fisketuren hadde han en vekt som tåler maksimalt 25 kilo.

- Den beste følelsen var da jeg hekta den på og prøvde å løfte opp. For før jeg hadde fått fisken opp fra gulvet i båten så sto det «error». Bedre tegn får du ikke!

Personlig rekord

Da langen etter hvert ble veid på en annen vekt viste det seg at den veide hele 28,8 kilo.

- Jeg har aldri tatt større lange enn dette selv, så dette er ny personlig rekord for meg, sier Bjørn.

Det er tatt større eksemplarer av lange, men ifølge Bjørn er det uvanlig å ta så store eksemplarer av fisken så nært byen.

- Jazz fikk en brutal start på fiskekarrieren sin, men det så ut som det ga mersmak. Han stilte seg raskt oppå langen som en liten gallionsfigur. Det så ut som han tok en del av æren for fangsten.

Les også: Gigantfisken er ny verdensrekord

Etter at Bjørn og Jazz hadde fått langen opp i båten gikk turen inn til kaia der duoen lot seg avbilde sammen med storfisken. Så ble det festmiddag.

- Kjempestemning i stua

- Langen hadde en vanvittig flott rogn. Den gikk i gryta, der den fikk trekke sammen havsalt, pepperkorn og laurbærblad. Det er vanvittig sunt, og noe av det det beste jeg får, sier Bjørn.

Til hunden kokte han et fint stykke av indrefileten.

- Da var det kjempestemning i stua!

I tillegg til søndagsmiddagen vakumpakket Bjørn 15 middagspakker til seg selv og la i fryseboksen, sammen med en del måltider til hunden.

Les også: - «Oh, wow», det her er et skikkelig monster

Her er Bjørn og hunden Jazz (5 måneder) med den nyfiskede langen på 28,8 kilo. Foto: Sven Jørund Kolstø
- Langen hadde en vanvittig flott rogn, sier Bjørn. Foto: Sven Jørund Kolstø
Her er langen på 28,8 kilo. Foto: Sven Jørund Kolstø