Nilsen (58) er førstekandidat foran bystyrerepresentant Kokaas (56).

Comeback som pensjonist

Svein Otto Nilsen har vært ute av politikken i 4 år. Etter 28 år i Frp, blant annet i 6 år som kommunalråd og i 11 år som «demokraten» i bystyret, gjør han nå comeback som pensjonistpartipolitiker.

– En skulle tro at jeg ville begynt å gi meg nå. Det er jo ikke slik at jeg bytter parti hver dag! Men jeg blir eldre med årene. Jeg har jobbet med folk som jeg ikke har hatt mulighet til å hjelpe de siste årene. Så motivasjonen er sterk for å returnere til politikken.

Nilsen forteller at han var ønsket av Pensjonistpartiet og at han satte seg godt inn i partiprogrammet. I september meldte han seg inn. Og allerede nå deltar han i komitémøter.

– Jeg mater dem med saker og kunnskap!

Tror på vekst

Pensjonistpartiet har kumulert de tre første på lista og har som mål å få inn tre representanter i Trondheim bystyre mot dagens to. De mener dette vil gi partiet en betydelig forhandlingsposisjon etter valget. Andremann på lista, Morten Kokaas, har over 15 års erfaring som bystyrerepresentant, med en rekke ledende verv i Trondheimspolitikken for FrP. På tredjeplass kom lederen i lokallaget Terje Wold. Partiet har ikke tatt stilling til hvem de vil samarbeide med, men sier at det å være en del av et flertall å få gjennomført politikken i praksis er det som gir resultater.

De yngre blir eldre

Partiet profilerer seg i stor grad på sosiale saker.

– Så må vi ikke glemme opphavet. Det er viktig at eldre kommer inn i politikken. Og slik samfunnet ser på eldre i dag, spesielt i arbeidslivet, blir det bare viktigere og viktigere. Har man passert 50 er man for gammel! Nettopp derfor er det viktig å få inn flere eldre politikken, sier Nilsen, enda bare 58 år gammel.