Lørdag ettermiddag begynte bildet «Sunset in Trondheim» plutselig å ta av på det sosiale nettverket Twitter.

Bildet, som du ser øverst i saken, viser bryggene i Kjøpmannsgata tatt fra den andre siden av Nidelven, og med spiret på Nidarosdomen i bakgrunnen. Det er tatt av Knut Aage Dahl fra Trondheim, og brukere over hele verden har fortsatt delingen av bildet gjennom dagen.

Topp 20

Søndag ettermiddag var bildet blant de 20 mest delte bildene på nettstedet 500px.com. Det globale bildenettstedet har ifølge Wikipedia over 2,5 millioner registrerte brukere, og over 10 millioner aktive brukere i løpet av en måned.

Da adressa.no ringte Dahl, var han ikke klar over at bildet var blitt mye delt.

- Oi, jeg ser at det er veldig populært akkurat nå. Det er morsomt. Jeg har vært i barnedåp, så jeg har ikke fått med meg dette, sier Dahl.

Vil vise frem Trondheim

Dahl er fotograf og sykepleier, og har gjort landskapsbilder av Trondheim til en av sine spesialiteter.

- Jeg synes Trondheim er en fantastisk fin by. Men man blir ikke så oppmerksom på det fine når man går der hver dag. Jeg forsøker å være litt turist i egen by. Jeg har sett så mange fine bilder tatt andre steder i verden, men så tenker jeg at vi har jo så mye fint i Trondheim. Så jeg prøver å finne de isolerte tingene i Trondheim som er fine, og som gjør at folk vil komme hit, sier han.

Se Trondheims-videoen som ble en youtube-hit her.

Verdenskjente brygger

Selv om Dahl har tatt flere Trondheims-bilder som har fått stor oppmerksomhet på nettstedet 500px.com, er det spesielt bryggebildene han har gjort suksess med. Et bryggebilde tatt mer rett på var en stund det tredje mest delte og likte bildet på nettstedet tidligere i år. Bildet ser du i fotogalleriet øverst i saken.

Et tredje bryggebilde, som viser mer av elvebredden på samme side som det er tatt, ble plukket ut av redaktørene for nettstedet som et av de utvalgte bildene de ønsket at brukerne skulle se.

Også tidligere har bilder av bryggene i Trondheim fått stor oppmerksomhet. I januar i år fikk et bryggebilde tatt av Hessam Moussavinik stor oppmerksomhet i sosiale medier.

Vanskelig å leve av

Til tross for at Dahl har tatt flere blinkskudd som har fått oppmerksomhet, har han ikke sagt opp jobben som sykepleier.

- Det er veldig vanskelig å livnære seg som fotograf. Man er avhengig av mye oppmerksomhet. Jeg har solgt noen av bildene mine til Visit Trondheim. Det går også an å selge bilder via nettet, men da får jeg veldig dårlig betalt hvis jeg skal selge det selv senere. Jeg bruker nettstedet mest for å sjekke hvor populære bildene er, eller å få spredt ryktet om at jeg har tatt bilde, eller gleden av å dele det, sier Dahl.