Vedtaket innebærer en detaljregulering av eiendommene Skjefstad Vestre og Benberg ved Ringvålvegen til bruk for massedeponi for Trondheimsregionen.

Tiende gangs behandling

Saken har i alt vært behandlet ni ganger tidligere  siden førstegangsbehandling mars 2014.  Siden den gangen har saken har det vært en het potet mellom rådmannen, politikere, grunneierne og motstandere.

Hovedargumentet mot et deponi i området har vært en viltkorridoren som går fra Skjøla til Leinstrand. Med et deponi  i området mener motstanderne at det vil ødelegge for viltet.

Rådmannen har ved hver eneste behandling av saken i politiske organer sagt nei til massedeponi, men har hver gang fåt tommelen ned  hos flertallet av politikerne.

Signert: Det er en ukultur i Trondheim kommune

Nå blir det enda en ny runde om massedeponi ved Hestsjøen

Offentlig ettersyn og høring

Det skjedde også i bygningsrådet tirsdag da et flertall på sju mot fire stemmer vedtok at forslaget om massedeponi og detaljregulering av de to eiendommene ved Ringvålvegen legges ut til offentlig ettersyn samtidig som det sendes ut på høring.

Offentlig ettersyn innebærer at planforslaget blir sendt på høring til alle statlige, regionale og kommunale myndigheter og andre offentlige organer, private organisasjoner og institusjoner, som blir berørt av forslaget, til uttalelse innen en fastsatt frist.

Debatt: Hestsjøen vil rammes av nytt deponi

Les også: Ny halv seier til Ola Borten Moe

Ti års anleggsperiode

I det endelige vedtaket heter det at "anleggsperioden skal reduseres til maksimum 10 år". I det opprinnelig forslaget har det vært operert med dobbel så lang anleggsperiode.

Flertallet besluttet også at rekkefølgekravet for utbyggingen av området blir endret "slik at gang - og sykkelveien etableres før tiltaket igangsettes".

I debatten påpekte både Jon Gunnes (V), Geirmund Lykke (KrF) og Ottar Michelsen (SV) hensynet til viltkorridoren og den ødeleggende virkningen deponiet vil få for viltet i området, noe flertallet ikke la vekt på i sin stemmegivning.