– Vi skal foreta nødvendig vedlikeholdsarbeid av en av hovedstrømlinjene som forsyner Trondheim med strøm. Linjestrekket det skal jobbes med går over E6 ved Heggstadmoen, og det vil bli et kraftig smell når vi skal sprenge sammen en ny tråd til den gamle strømnettlinjen, sier Ole Marius Ingvaldsen, kommunikasjonsrådgiver hos strømnettselskapet Tensio.

Arbeidet vil foregå fra midnatt, og smellet vil komme en gang mellom midnatt og klokken 05.00 tidlig torsdag morgen.

Ingvaldsen forteller at smellet fra vedlikeholdsarbeidet trolig vil påvirke nattesøvnen til enkelte. Foto: Tensio

– Vi har kontinuerlig vedlikehold av strømnettlinjene rundt omkring i hele Trøndelag, og i tide og utide ser vi oss nødt til å gjøre dette arbeidet også.

Se video av tilsvarende arbeid nederst i saken.

Vil trolig påvirke nattesøvnen

– Det vil nok være en forstyrrende faktor for nattesøvnen til folk i området som er bosatt rundt Heggstadmoen, Heimdal og Tiller. Smellet fra arbeidet vil høres godt, understreker Ingvaldsen.

Årsaken til at arbeidet skjer på nattestid, er fordi det er da det er lavest strømforbruk og belastning på strømlinjene.

– Vi skal sende SMS til de kundene som blir mest berørt av støyen, i nærområdet rundt Heggstadmoen. På den listen står det oppført 16 000 kunder, men det er helt sikkert andre rundt om i byen som også vil bli berørt av det arbeidet som skal foregå.

Sprengningen vil føre til at strømlinjen skjøtes sammen. Foto: Tensio

Nødvendig for strømforsyningen

Ingvaldsen erkjenner at det ikke er ønskelig å potensielt forstyrre nattesøvnen til tusenvis av trondhjemmere, men tydeliggjør nødvendigheten av arbeidet.

– Vi gjør dette for å sikre strømforsyningen til Trondheim, så vi håper og tror at de innbyggerne som blir berørt har forståelse for det. Det er dessuten veldig viktig å få gjennomført dette vedlikeholdsarbeidet nå.

Ingvaldsen sier det ikke er noe fare for innbyggerne som bor i området rundt der arbeidet skal foregå.

– Det er i utgangspunktet en rutinejobb, men vi har gjort tiltak for å minimere risikoen når vi jobber med strømlinjene, selv om det så klart alltid er et element av risiko involvert når man jobber med strøm.

På torsdag morgen kunne Ingvaldsen bekrefte at vedlikeholdsarbeidet gikk som planlagt.