- Vi synes det er veldig leit at det er blitt slik. Vi har jobbet for en løsning, men dessverre kom vi ikke til enighet om betingelsene om ny husleieavtale med huseier Sparebanken 1 SMN Kulturstiftelsen som gjør at vi kan drive sunt videre, sier daglig leder i Wok Away Prinsen Christopher Gulliksen.

Han og de åtte andre ansatte hadde i går siste åpningsdag i Prinsenkrysset i Trondheim.

Drift i to år

I 2012 startet han Wok Away Prinsen som raskt etablerte som et alternativ til de etablerte hurtigmatkjedene. Det ble inngått fremleieavtale med BrukBar AS, og ifølge Gulliksen har de to årene gått veldig bra. I september ble som kjent BrukBar AS avviklet, og dermed sto Wok Away Prinsen uten leieavtale.

- Vi ble tatt på senga da det ble kjent. Men vi føler det har vært en positiv dialog med huseier, og levd i god tro at dette skulle løse seg. Jeg bærer ikke nag til huseier, men skulle gjerne sett at det ble prioritert annerledes, sier han.

Populært område

Og fortsetter:

- Som gründer av bedriften har jeg viet livet mitt til dette i fem år, og levert sunn kvalitetsmat. Jeg hadde håpet huseier også skulle se verdien av det. Men det er et populært område, spesielt etter at bussene kom. Og det er klart at utleier ser det er flere interessenter til lokalet. Så det ligger i deres i hender, forteller Gulliksen.

Følg adressa.no på Facebook

Følg Adresseavisen på Instagram

- Vi gir oss ikke

- Hva gjør dere nå?

- Vi får ta en ting om gangen. Ønsket mitt, og de ansattes, er selvfølgelig å fortsette på en eller annen måte. Jeg er stolt av det som er bygd opp, og det siste er ikke sett av Wok Away. Vi skulle jo ta over verden en dag, og har kontinuerlig sett på nye lokasjoner. Men helst vil vi være der vi alltid har vært. Uansett håper vi at vi åpner igjen ganske raskt, sier han.

- Kan ikke gi lang kontrakt

Marvin Wiseth er styreleder i Sparebanken 1 SMN Kulturstiftelsen. Han sier at det har vært en fin dialog, men at de ikke kan gi lang leiekontrakt slik ståa er nå.

- Vi føler at begge parter har vært i en vanskelig situasjon, men vi må tenke på hvordan vi skal bruke huset videre. Derfor kan vi ikke gi mer enn to-tre måneders leiekontrakt om gangen. Jeg kan forstå at Wok Away ikke kan være med på det, men har aldri hatt ønske om å være vanskelig, sier han.

Hva som eventuelt skal inn i arealene er for tidlig å si.