I dag går fengslingsperioden på én uke ut, og politiet har besluttet å ikke be om refengsling av mannen.

– Han kommer ikke til å bli fremstilt for fengsling i dag. Siktelsen er likevel opprettholdt, sier politiadvokat Mette Kollstrøm ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

– Ikke fare for bevisforspillelse

Grunnlaget for varetektsfengslingen var bevisforspillelsesfare. Når han nå løslates innebærer det at politiet ikke lenger mener det er fare for dette, opplyser Kollstrøm.

Sist lørdag ble mannen varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud samt isolasjon i Sør-Trøndelag tingrett. Han anket avgjørelsen til lagmannsretten, som besluttet å korte ned tiden med en uke. Varetektsperioden er nå over.

Onsdag bekreftet politiet at det var Vibeche Sofie Falck Danielsen (48) som var funnet død i Nidelva kvelden før. Politiet etterforsker dødsfallet som en drapssak, og et samboerpar (34 og 47) er siktet for drap eller medvirkning til drap. De er begge varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud – to av disse i isolasjon.

Ingen nye siktede

Samboeren (51) til den drepte 48-åringen er også siktet for bevisforspillelse i forbindelse med saken, men nekter straffskyld. Han ble varetektsfengslet i to uker, og har fortsatt en uke igjen av varetektsperioden.

Ifølge Kollstrøm er det ingen nye siktelser i forbindelse med den pågående drapsetterforskningen.