Frostating lagmannsrett behandlet i dag anken til politiet om videre varetekt for samboeren (51) til antatt drepte Vibeche Sofie Falck Danielsen. Mannen er siktet for bevisforspillelse.

- Lagmannsretten forkastet anken, og mannen blir derfor løslatt fra varetekt, sier politiadvokat Mette Kollstrøm ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Sør-Trøndelag tingrett mente at bevisene for skjellig grunn til mistanke ikke er særlig sterke, og at bevisforspillelsesfaren ikke kan sies å være reell. Derfor besluttet de at 51-åringen skulle slippes fri fra varetekt. Det kommer frem i fengslingskjennelsen fra Sør-Trøndelag tingrett. Aktor anket kjennelsen, men i dag ble det klart at lagmannsretten ikke tok anken til følge.

Trodde samboeren var drept

51-åringen skal ikke ha vært til stede i leiligheten på tidspunktet da Falck Danielsen trolig ble drept. 51-åringen har forklart at han deltok i å vaske gulvet på stua etter at han kom tilbake til leiligheten fordi det var sølt cola, og at samboeren ble sint dersom det var skittent. Han ringte selv politiet og fortalte at han trodde at samboeren var drept. 51-åringen er ikke mistenkt for å ha fjernet noe fra leiligheten i Trondheim sentrum, står det i fengslingskjennelsen fra tingretten.

Politioverbetjent Geir-Ole Momyr ønsker ikke kommentere detaljene i kjennelsen.

Videre isolasjon

Sør-Trøndelag tingrett besluttet i dag at kvinnen (34) og mannen (47) som er siktet for forsettlig drap, eller medvirkning til dette, må sitte i to uker videre isolasjon.

Den drapssiktede mannens forsvarer, Anniken Mellegaard Douglass, opplyser at hennes klient motsetter seg videre isolasjon og har anket rettens avgjørelse. Frostating lagmannsrett behandler anken mandag. 47-åringen har ikke ønsket å forklare seg for politiet.