En kvinne i 20-årene er siktet for drapsforsøk i saken.

Trøndelag politidistrikt ønsker i forbindelse med etterforskningen å komme i kontakt med en mann som befant seg på 7-Eleven på Rosendal rundt klokka 01.20 natt til lørdag 13. august.

Det skriver politidistriktet i en pressemelding torsdag ettermiddag.

– Overvåkningsbilder viser at personen politiet ønsker å komme i kontakt med, har observert at en annen person har tatt opp en kniv og truet en tredje person. Personen med kniv og personen som ble truet, er begge identifisert og avhørt av politiet, skriver politiet.

Politiet etterlyser denne mannen i forbindelse med voldepisoden. De understreker at han ikke er mistenkt for å ha gjort noe kriminelt. Foto: Politiet

Kan ha opplysninger

Politiet understreker at personen ikke er mistenkt for å ha gjort noe kriminelt, men at han kan ha opplysninger og observasjoner knyttet til trusselsituasjonen som kan være viktige for etterforskningen, skriver de.

Politiet ber personen melde seg til Trøndelag politidistrikt. Om andre gjenkjenner personen, ber politiet om tips via nettadressen https://www.tips.politiet.no/trøndelag.

Synlige blodspor

En mann i 20-årene ble funnet alvorlig skadd på en buss i Trondheim søndag 14. august morgen. Han hadde stikkskader i halsen og blødde, men var ikke livstruende skadd. Det var i forbindelse med etterforskningen av denne saken at politiet sikret seg overvåkningsbildene.

I løpet av dagen 13. august sperret politiet av en bygård i Gyldenløves gate på Møllenberg i Trondheim. De gjennomførte deretter kriminaltekniske undersøkelser i og utenfor et portrom – hvor det var synlige blodspor.

Politiet har tidligere opplyst at dette ses på som et mulig åsted for hvor mannen på bussen kan ha blitt utsatt for vold.

Senere samme kveld ble en kvinne i 20-årene pågrepet i en bolig i Trondheim.

Kvinnen var først siktet for grov kroppsskade, men siktelsen ble senere skjerpet til drapsforsøk. Kvinnen, som nekter straffskyld, sitter varetektsfengslet.

Løslatt fra varetekt

Tirsdag 16. august ble også en mann i 20-årene siktet for grov kroppsskade mens han satt i avhør ved politistasjonen. Han ble deretter varetektsfengslet. Han er senere løslatt. Også han nekter straffskyld.

24. august ble en tredje person siktet i saken. Han er siktet for medvirkning til grov kroppsskade. Politiet fant ikke grunnlag for å begjære ham varetektsfengslet.

Trolig knivskader

Etterforskningsleder Eivind Guldseth ved politidistriktet opplyser til Adresseavisen at politiet mener at personen med kniv på overvåkningsvideoen er kvinnen som nå er siktet for drapsforsøk. Den andre personen på videoopptaket mener politiet er den fornærmede, som senere dukket opp på bussen med skader.

– Utøves det vold ved bensinstasjonen?

– Ikke som vi ser på bildene, svarer Guldseth.

Politiet mener at mannen trolig ble påført skadene nærmere Gyldenløves gate - hvor blodsporene ble funnet senere på dagen. Den fornærmede mannen er trolig påført skader med kniv, ifølge etterforskningslederen.

– Er det noen relasjon mellom vitnet dere etterlyser og de to andre personene?

– Det vet vi ikke, men ingen av partene kjenner igjen ham, sier Guldseth.

Videoen som viser vitnet samt kvinnen med kniven, er filmet utendørs ikke langt unna bensinpumpene.

– Om det er andre vitner enn denne ene som har observert dem, er vi også interessert i å komme i kontakt med disse, sier Guldseth.