Det dreier seg om både faste og løse installasjoner. Ifølge leder ved kriminalteknisk avdeling på Sentrum politistasjon, Helge Hovin, gjør politiet dette rutinemessig etter en brann.

Fire kriminalteknikere fra politiet startet i går formiddag det møysommelige arbeidet på åstedet for å forsøke å finne årsaken til brannen torsdag.

Ser på spredningen

- Kan dere nå si hvor i gården brannen startet?

-.Ved å se på brannspredningen og bygget som helhet, sammenholdt med vitneobservasjoner og forklaringer til brannvesenet, er det mye som tyder på at den startet i leiligheten i byggets andre etasje, sier politioverbetjent Helge Hovin.

- Kan brannen skyldes tilførsel av bar ild?

-.Nei, det er det ennå altfor tidlig å si noe om. Vi har tatt med oss elektrisk materiell som skal undersøkes nærmere. Vår oppgave er å utelukke mulige årsaker før vi til slutt gir en endelig konklusjon.

Etterforskningen på brannstedet pågikk ennå da Adresseavisen snakket med Hovin i går ettermiddag. Det kan tenkes at åstedsgranskerne vil måtte fortsatte arbeidet i dag.

Helt utbrent

Det har brent så lenge i gården at det byr på store utfordringer å få kartlagt brannårsaken. Mye materiale er gått tapt. Før kriminalteknikerne startet etterforskningen måtte politiet sikre seg mot nedfall fra bygningen.

Kriminalvaktleder Frode Tyvoll ved Sentrum politistasjon sier politiet skal avhøre flere vitner til brannen. Det vil nok gå en god stund før politiet kan konkludere med noen brannårsak.

Politiet har tatt med seg en del teknisk utstyr fra en leilighet i andre etasje.