Motbakkeløpet Kvihaugen Opp ble arrangert i ettermiddag, i forbindelse med Toppidrettsveka 2016. Selv om løpet ikke gir poeng til sammenlagtlisten, sto Didrik Tønseth på startstreken i ettermiddag.

- Løpet er unnagjort på noen få minutter, så dette kan alle klare, sier Tønseth, som var førstemann i mål på tiden 6:24.

Viktigst med trening

Startskuddet for Kvilhaugen Opp gikk klokka 13:00, og deltagerne løp fra Torget og opp til toppen av Kvilhaugen.

Tønseth er ikke redd for deltagelsen det vil ødelegge for jaktstarten som starter senere i dag.

- Dette går mest på bein, mens jaktstarten blir mest staking. Jeg tror det skal gå helt fint. Det viktigste er å få trent godt under veka. Det å løpe Kvilhaugen Opp er bra mosjon å få med seg.

Skryter av arrangementet.

- Dette er et veldig bra lavterskel tiltak. Det er positiv å se at så mange er med å trimme, sier Tønseth, som også beundrer målgangsområde.

- Jeg har for det meste oppholdt meg mest på andre siden av byen, men jeg må si at det er veldig vakkert her oppe også, sier byåsengutten.

- Et flott vorspiel

Kvilhaugen Opp arrangeres av Strindheim Ski. Leder for motbakkeløpet, Tor Taksgaard, er veldig glad for at en kjent personlighet som Tønseth deltar i motbakkeløpet.

- Målet til Strindheim Ski er at Kvilhaugen Opp skal bli et gjeldene løp under Toppidrettsveka. Det at Didrik løper er med å løpe i dag betyr mye for oss, sier Taksgaard.

Han tror løpet er med på å bygge opp stemningen frem mot jaktstarten.

- Løpet er som et flott vorspiel til i ettermiddag. Dette er et løp alle kan delta i, enten man konkurrerer mot andre eller seg selv. Vi er med på å skape god stemning, som publikum forhåpentligvis tar med seg til stadion og ut i løypa.

Didrik Tønseth går ut som nummer 21 på jaktstarten i dag. Han starter et minutt og 20 sekunder bak ledende Petter Northug. Jaktstarten for menn begynner klokken 17:00. Jaktstarten for kvinner begynner klokken 16:00.

foto
Løperne startet å løpe fra Torget. Foto: Stian Kristoffer Sande
foto
Både store og små deltok under motbakkeløpet. Foto: Stian Kristoffer Sande