Krimteknikere Jan Tore Volden fra Sør-Trøndelag politidistrikt fortsatte sitt vitnemål under drapssakens andre dag Foto: Morten Antonsen

Politioverbetjent Geir Hansen fra Kripos og krimteknikere Jan Tore Volden fra Sør-Trøndelag politidistrikt fortsatte sitt vitnemål under drapssakens andre dag.

De tok da for seg blodspor på klær som er beslaglagt i saken. Volden viste blant annet en rød Biltema-genser, som politiet mener trolig tilhørte den tiltalte 48-åringen, samt en rosa t-skjorte som politiet mener trolig tilhører hans 35 år gamle eks-samboer, som tidligere var siktet i saken.

Begge plaggene ble beslaglagt på adressen til paret i heimdalsområdet.

Blodflekker på t-skjorte

Påtalemyndigheten mener at begge var til stede i leiligheten da Falck Danielsen ble drept natt til 16. januar, men bare 48-åringen er tiltalt. Saken mot hans daværende samboer ble henlagt i sommer, og i sin forklaring hevdet hun i går at hun var på badet og vasket en hund mens drapet skjedde et annet sted i leiligheten.

T-skjorten, som krimteknikerne mener hun trolig hadde på seg denne kvelden, hadde imidlertid svært mange blodsprutflekker - blod fra Falck Danielsen.

- Vi talte minst 30 bitte små runde blodflekker. Jeg er sikker på at dette er sprutflekker som kommer etter at noen har vært utsatt for kraftig vold. T-skjorten har vært nært opptil kilden, sa politioverbetjent Hansen.

- Ville ha konklusjon

Advokat Christian Wiig, som forsvarer den tiltalte 48-åringen, ville vite om Hansen kunne konstatere at også den 35 år gamle eks-samboeren til tiltalte hadde utøvd vold mot Falck Danielsen.

- Det kan jeg ikke si noe om. Jeg forholder meg til fakta, sa Hansen.

- Hva er din konklusjon da? ville Wiig vite.

- Det er at t-skjorten har vært nært opp til kilden, sa politioverbetjenten.

Førstestatsadvokat Bjørn Kristian Soknes, har følgende kommentar til de krimtekniske undersøkelsene som kan indikere at den tidligere siktede kvinnen kan ha vært nær en voldsutøvelse.

- Selv om det kan tyde på at hun har vært i rommet hvor drapet ble begått, kan det være stor avstand fra det og til å si at man har medvirket til et drap, sier Soknes.

Sju blodflekker

På Biltema-genseren, som det antas at den drapstiltalte hadde på seg, ble det funnet sju blodflekker. Det var sprutflekker på både høyre og venstre erme. Alle med identisk blodprofil som Falck Danielsen.

- Kan du si noe om hvem som har gjort dette. Var det NN (navnet på tiltalte) alene eller NN (navnet på tiltaltes eks-samboer) alene, eller begge to? ville Christian Wiig vite.

- Det er ingenting i veien for at de to genserne har vært nært opp til hendelsen, men det kan jo være situasjoner som jeg ikke rår over. Men genserne har vært nær opp til kilden som har vært utsatt for kraftig vold, sa Hansen.