- Benkeplaten må ha vært fire meter lang, så den stakk godt ut av bakluka. Det var en rimelig spesiell måte å frakte den på, sier Kari Bargel.

Forrige uke var hun ute på veien på Tiller. Der ble hun plutselig liggende bak en noe kreativ løsning på frakt av last.

Kjørte flere kilometer

- Vi kjørte bak bilen et godt stykke. Det var ganske nervepirrende å se hvordan det gikk. Bilen kjørte gjennom både lyskryss og over fotgjengerfelt på veien, forteller Bargel.

Etter å ha ligget bak bilen i flere kilometer, forsvant den i en annen retning og fortsatte. Hvor langt den skulle vet hun ikke.

Les også: Dette polske vogntoget ga inspektørene hakeslepp

Bargel jobber selv i et tømrerfirma, og er vant til en noe mer trygg sikring når man skal frakte last.

- Men det virket ikke som om lastemåten hindret føreren fra å kjøre videre, så han bare fortsatte på turen, sier hun.

- Ulovlig og trafikkfarlig

Jan Ivar Moen i Statens vegvesen i Sør-Trøndelag blir sjokkert når han får se bildet av bilen.

- Ja, dette var litt av en transport. Det er i alle fall ingen tvil om at det er ulovlig og trafikkfarlig. Jeg forstår ærlig talt ikke at noen kommer på å frakte varer på denne måten, sier han.

Les også: UP-sjefens skrekkbilder

Moen kaller fraktemåten meningsløs, og oppsummerer kort hva som ville skjedd dersom føreren ble stoppet i trafikken:

- Det ville endt med anmeldelse for brudd på vegtrafikkloven og fører ville fått kjøreforbud på stedet, sier Moen.

- Livsfarlig

Distriktsleder Sør-Trøndelag, Knut Ove Børseth reagerer med sinne når han ser eksempelet fra Tiller.

- Dette er rett og slett livsfarlig. Blir det en bråstopp, så er det farlig for fører, men det er også livsfarlig for medtrafikanter, sier han.

Børseth mener alle forstår at det å frakte slik last på en sånn måte ikke er forsvarlig. Trygg trafikk får jevnlig inn bilder både av privatbiler og tungtrafikk som bryter loven og frakter last uforsvarlig.

- Det er rett og slett trafikkfarlig, og vi må ut å snakke om det så folk endrer holdningene med tanke på sikring av last. Dette er svært viktig å tenke på, og folk må ta ansvar for å unngå ulykker på grunn av slike handlinger, sier distriktslederen.

Adressa.no har mottatt mange tips og bilder av usikret, farlig eller merkelig last på midtnorske veier.  Send dine tips til webred@adresseavisen.no og les et utvalg av tidligere artikler her: