Sist søndag var det biler på kryss og tvers fra svingen før Skistua og langt oppover veien. Dette skapte farlige situasjoner med skiløpere, barn, Røde Kors og busser som ikke klarte å snu.

I løpet av forrige søndag ble det skrevet 25 bøter på 500 kroner hver. Trondheim parkering måtte ringe bileiere og be dem flytte kjøretøyene.

Ga råd ved Skistua

Parkeringsplassene langs Fjellseterveien og ved Skistua er dimensjonert for normale utfartsdager, og ikke slike knalldager som Trondheim har hatt denne helga. Parkering er kun tillatt på steder som er skiltet.

Også denne helga har forebyggendegruppa i Trondheim parkering vært til stede i Bymarka for å forklare bilistene reglene og generelt stå til skrekk og advarsel.

- Jeg var der lørdag, og det var mye folk i marka. Jeg forklarte hvorfor reglene er som de er, og jeg tror de fleste har forståelse for det, sier Thomas Engmark i forebyggendegruppa til Trondheim parkering.

Færre bøter

I dag sto to kolleger av Engmark fra tidlig morgen til klokka 15.00. De veiledet bilistene og delte ut appelsiner.

- Folk er positive til at vi er der. Enkelte feilparkerer nesten foran nesen på oss, mens andre er ikke klar over at de gjør det, og vil gjerne ha opplysninger om hvor de kan stå, sier Engmark.

Han tror det er en fin signaleffekt å sende ut. Mange skjerper seg ekstra når de ser at Trondheim parkering befinner seg i området.

- Vi ønsker ikke å skrive ut flest mulig bøter, som noen kanskje tror. Denne helga tror jeg ikke vi har skrevet mange bøter fordi vi har vært såpass mye til stede at folk har skjerpet seg, sier han.

På plass neste helg

- Jeg var til stede i nesten to timer på lørdag, og hadde jeg dratt fra stedet så hadde det blitt som helga før, tror Engmark.

Han tror det er sannsynlig at forebyggendegruppa er til stede ved Skistua også neste helg for å forhindre nye kaotiske tilstander.

- Jeg håper folk forstår at det ikke bare er å hive fra seg bilen. Det er på toppen det blir kaos, ikke i Fjellseterveien. Det blir siste utvei når det er fullt andre plasser, sier han.