Førstestatsadvokat Bjørn Kristian Soknes opplyste i sitt innledningsforedrag i rettssaken hvordan saken mot den overgrepstiltalte mannen kom opp i 2015.

Mannen i 40-årene bodde sammen med samboer og hennes to gutter i Trondheim.

- 18. mars 2015 fikk politiet en kort anmeldelse fra barne- og familietjenesten. Det gjaldt seksuelle overgrep mot guttene, sa Soknes.

I tillegg ble mannen anmeldt for vold mot den nå tidligere samboeren.

- Barne- og familietjenesten mente saken også kunne angå flere enn disse tre, sa Soknes.

LES OGSÅ (PLUSS): Politiet leter etter overgrepsofre i utlandet

Ransaket og fant safe

Av forskjellige årsaker ble ikke guttene avhørt i såkalt dommeravhør før i august 2015. Forut for dette hadde imidlertid politiet gjennomført en ransaking i den tiltalte mannens bolig.

- I en safe i kjelleren fant politiet flere harddisker, cd-er og penisavstøpninger. Gjennomgangen av det elektroniske materialet er det brukt mye tid på å få frem. Det var materiale der som var slettet, sa Soknes.

I september 2015 ble mannen pågrepet på Trondheim lufthavn Værnes. Han hadde vært på reise og ble møtt av politiet da han ankom landet. Han ble varetektsfengslet, og satt fengslet frem til 22. januar i år.

Adresseavisen har tidligere skrevet at det ble funnet rundt 25 penisavstøpninger i boligen til mannen.

Lukkede dører

- Det var funnet flere avstøpninger enn de som er nevnt i tiltalen. Hvem de tilhører - det vet vi ikke, sa Soknes til Adresseavisen etter at tiltalen ble tatt ut.

I forbindelse med de beslaglagte avstøpningene er mannen tiltalt for å ha begått seksuell handling med barn under 16 år, eller for å ha forledet barn under 16 år til å utvise seksuelt krenkende adferd. Noen av avstøpningene var merket og politiet har funnet frem til fire fornærmede gutter - de to guttene til mannens tidligere samboer samt to andre gutter i tenårene fra Trondheim.

Mannen nektet straffskyld for å ha gjort dette innledningsvis i rettssakens første dag.

Hva tiltalte skulle med disse avstøpningen, ønsker ikke hans forsvarer Torfinn Svanem å uttale seg om foreløpig.

- Jeg vil ikke kommentere saken, før min klient han forklart seg, sier Svanem.

Dette skjer tirsdag.

Tiltalte nektet også for å ha utsatt den tidligere samboerens to sønner for overgrep under rettssaken. Dette er det alvorligste forholdet i tiltalen, og går på seksuell omgang med barn under 14 år. Brudd på denne paragrafen har en øvre strafferamme på ti års fengsel.

Det er en omfattende tiltale førstestatsadvokaten har tatt ut mot mannen. Han erkjente imidlertid straffskyld for ha bestilt overgrep mot gutter både i India og på Filippinene, og fått dette filmet.

Det skal i løpet av straffesaken spilles av flere dommeravhør og tilrettelagte avhør av barn. I tillegg skal det vises filmer av barn som er omtalt i tiltalen. Retten har besluttet at det skal være lukkede dører i saken under avspillingen av barneavhørene. Pressen får imidlertid være til stede.

Bistandsadvokat Vibeke Meland representerer de fire norske fornærmede guttene i saken - de to guttene til tiltaltes eks-samboer samt de to tenåringene som ifølge tiltalen skal ha blitt forledet til å ta penisavstøpninger.

Meland opplyser at det på vegne av de to brødrene vil bli lagt ned krav om oppreisningserstatning på totalt 400 000 kroner. På vegne av de to andre klientene krever hun 50 000 kroner hver i oppreisning.