Ivar Roger Hansen, direktør ved Ringve museum, kom tidlig på jobb tirsdag.

- Det var trist å komme hit i dag tidlig. Det var nedslående å se skadene på bygningen. Det var først da jeg begynte å skjønne situasjonen. Men oppi alt det her har vi også vært heldig. Det kunne gått langt verre, sier han.

Sammen med ansatte rydder de ut alt fra hovedbygningen på museet i dag. Politiet har fortsatt ikke kommet til museet for å foreta kriminaltekniske undersøkelser.

- Det meste lar seg reparere

Etter at området blir frigitt vil museet la pressen slippe inn i hovedbygningen for å ta bilder på innsiden.

Hansen forteller at de ikke vil åpne hovedbygningen for besøkende denne sommeren. Om det er mulig å ta i bruk bygningen neste sommer, er han usikker på.

- Men det meste av skader lar seg heldigvis reparere. Vi planlegger nå et alternativt opplegg for folk som vil komme hit i sommer, som vil gå i våre andre bygninger, sier han.

Museumsdirektøren forteller at de har fått mye støtte etter brannen, blant annet på sosiale medier.

Roser de ansatte

- Støtten har vært overveldende. Kolleger stiller opp. Vi får stor støtte fra de andre museene i Sør-Trøndelag. En ukjent person har tilbudt å donere et taffelpiano. Alt dette setter vi stor pris på, sier han.

En av dem som lurte på om han kunne gjøre noe, er Stefan Nilsen. Han jobber som gartner ved Ringve botaniske hage.

- Vi er berørt vi og, sier han.

Nå frykter museumsdirektøren for at det kan komme regn. Det ble blant annet slått hull på taket i bygningen. Derfor jobber de med å sikre bygningen. Også et forsikringsselskap vil se på bygningen.

- Jeg vil rose de ansatte. De håndterte situasjonen i går eksemplarisk, sier Hansen.