Både Pirbadet og Trondheim kino har så langt i vinterferien hatt økning i forhold til fjorårets ferie, til tross for at nå stråler sola. I fjor snødde det så kraftig at det nesten var like greit å være inne.

- Overraskende og veldig bra besøkt. Vi har så langt inn i ferieuka hatt en økning på 12 prosent i forhold til fjoråret, sier Eli Gjerde, programsjef ved Trondheim kino. Men det overrasker henne at salene fylles, når sola skinner og det egentlig er perfekt skivær.

- Været tatt i betraktning er det veldig mange her, også på dagtid, sier Gjerde som forteller at Olsenbanden er filmen som trekker flest vekk fra sola og inn i kinomørket. På de to nestbeste seerplassene kommer James Bond og norske Villmarksliv.

Ikke pudderføre

Pirbadet øker også, de første feriedagene har det vært nesten tusen flere innom enn de samme dagene i fjor.

- Det er knallvær, men ikke snø i byen. Da glemmer mange at det går an å gå på ski og kommer til oss i stedet, sier direktør Anja Tjellflaat fornøyd.

I går kokte det i bassengene, og direktøren håper å slå vinterferierekorden som ble tatt fredagen i fjor. Da var det 1500 badende, så langt i år har det «bare» vært rundt 1470 daglig besøkende.

Men mens det myldrer i bassengene og kinosalene, har Vassfjellet Skiheiser hatt en treg start. I går var det derimot lange køer også der.

- Tidligere i uka har det vært dårligere enn vi ventet, men i dag er det endelig mye folk, sier daglig leder Ingar Hynne som melder om fin-fine forhold.

- Det er langt i fra så hardt i bakkene som folk tror, det er fine forhold og sol i massevis, sier Hynne. Men selv om det var nettopp sola som manglet i fjor, var det flere innom da.

- Erfaringen viser at pudderføre slår sol, sier Hynne.

Kunnskapstørst i ferien

Vitensenteret er et annet sted i byen som merker stor pågang når det er skolefri.

- Det har vært mange flere innom i vinterferiedagene enn det bruker å være en vanlig helg, sier Inger-Marie Larsen. Spesielt er det eksperimentklubben som trekker unger, unger som er like kunnskapstørste selv om det er ferie.

- Det er 24 unger mellom 8-13 år her hver dag, temaet denne skoleferien er kjemi. De holder hele uka på med eksperimenter og skal også innom NTNU.

Eksperiment, bading og kino er altså det som frister flest denne vinterferien. Verken bowling eller internettkafé er like stor suksess.

- Nei, her har vi ikke merket at det er vinterferie, sier Monika Werner fra Dora Bowlingsenter.

- Her er det færre enn vi forventet, sier også Magnus Skjåk-Bræk fra Spacebar Internett Cafe.

Kaldt ute, varmt inne: Utenfor skinner sola, men ungene lar skiene stå og drar i stedet og svømmer. I går kokte det i Pirbadets bølgebasseng.