Høstferien er godt i gang, og kinoen er en populær aktivitet under ferien. Flere ungdommer og barnefamilier strømmer inn kinodørene ved Nova Kinosenter torsdag kveld. Én av dem er Elisabeth Heggem. Hun har tatt med seg sønnene sine Emil Heggem og Martin Liøkel.

- Det er høstferie, og da må jo vi finne på noe, sier Elisabeth.

Gjengen skal se «Bølgen», og er klar for bare kos i kveld.

- Det var guttene som fikk bestemme film. Det stod mellom «Everest» og «Bølgen», men det ble «Bølgen» fordi den så litt mer spennende ut, forteller hun.

Se lesernes høstbilder

Les også: Herlig høstvær hele uka

Ekstra bemanning

Skiftleder ved Nova kinosenter, David Smith, sier de har merket at det er høstferie.

- Siden det er skoleferie har flere mulighet til å dra på kino. Denne uken har vi ekstra bemanning, og en litt utvidet kjøreplan på noen filmer. Blant annet på «Knutsen og Ludvigsen», «The Martian» og «Karsten og Petra», sier Smith, som også påpeker at «Bølgen» har blitt en bestselger hos Trondheim kino.

Han forklarer at på dagtid er det mange barnefamilier som besøker kinoen.

- Selv om det er høstferie for barna, og det er noen foreldre som er på jobb, men de tar likevel med seg barna på kino på kveldstid. Det blir barna glad for. Vi har også voksenfilmer som går på dagtid, men voksenfilmene går for det meste på kvelden. Da er det mange ungdommer her, forteller Smith.

Les også: Skolebarn kan takke poteten for høstferien

Les også: Høstferien startet ekstra tidlig for Volden-elevene

Plasker i høstferien

En annen populær aktivitet i høstferien er bading. Pirbadet har opplevd en stor økning av besøkende denne uken.

- I gjennomsnitt har det vært rundt 1500 besøkende per dag så langt i høstferien. Det er mest barnefamilier og ungdommer som kommer hit, og mest folk er det her før klokken tre, sier Therese Benjaminsen, ansatt ved Pirbadet.

Sammen med Atle Østby, passer hun på bassengområdene torsdag kveld. Østby understreker også at det er mange flere besøkende denne uken enn på vanlige hverdager.

- Det er noen trøndere her, men det er mange tilreisende som besøker Pirbadet. Det er en attraksjon som øker i popularitet. Selv om det er fint vær, bader folk her likevel, forteller Østby.

Les også: Fra ekstreme «Roar» til perfekt høstferie-vær

Les også: Høstferie i Trondheim? Her er 7 ting du kan gjøre

Prøvde alt

Etter flere timer i Pirbadet, kommer Silja Håkonsen ut sammen med sønnene sine Audun og Arild Gurendal. Familien fra Mo i Rana er godt fornøyd med torsdagens høstferieaktivitet.

- Det er artig å bade, og vi har tatt sklia, prøvd boblebad ute og badstu. Når vi først er her må vi gjøre alt. Det var jeg som bestemte at vi skulle på Pirbadet, men de synes det var gøy, forteller hun, og det kan både Audun og Arild bekrefte.

Familien har vært på høstferie i Meråker, men Håkonsen synes Trondheim er en så fin by at de måtte ta turen hit.

- Nå skal vi overnatte på Clarion Hotell, før vi tar toget tilbake i morgen, sier Håkonsen.

foto
Populært: Skiftleder ved Nova kinosenter, David Smith, sier de merker at mange går på kino i høstferien. Foto: Espen Bakken
foto
Stor økning: - I gjennomsnitt har det vært rundt 1800 besøkende per dag så langt i høstferien, sier Therese Benjaminsen ved Pirbadet. Foto: Espen Bakken
foto
Klar for Bølgen: Elisabeth Heggem, Emil Heggem og Martin Liøkel valgte å se Bølgen denne torsdagen i høstferien. Foto: Espen Bakken