Torsdag kveld jobbet brannmannskapene med etterslokking. Foto: VEGARD EGGEN

Det bekrefter Rune Forbord, regionsleder i Veidekke Eiendom og styremedlem i Innherredsveien 61 As.

- Vi ha leid ut hybler som ikke formelt er godkjent til bolig.

Det beklager vi. Men vi er i en prosess med byggesakskontoret i kommunen om godkjennelse av de inntil 15 hyblene i 2. etasje, sier Rune Forbord.

Veidekke Eiendom eier 50 prosent av branngården med selskapsnavn Innherredsveien 61 As. De resterende 50 prosent eies av selskapet Trym As der Karl Johan Kopreitan er eier og styreleder.

Kan bli politianmeldt

Bygningssjef Lisbeth Glørstad Aspås i Trondheim kommune var i går kveld ukjent med at byggeier allerede har tatt i bruk

hyblene til boligformål. Det reagerer hun sterkt på.

- Om dette er tilfelle, er det et brudd på plan- og bygningsloven. Det ser vi alvorlig på. Vi har hatt lignende tilfeller tidligere som vi har politianmeldt, sier Lisbeth Glørstad Aspås.

Bygningssjefen er klar på at huseier skal sørge for at han har de nødvendige tillatelser, før bygging for bruksendring igangsettes.

- Vi har en søknad inne fra eierne av bygget om bruksendring fra kontor til hybler. Søknaden gjelder balkonger og bruksendring fra kontorer til hybler i 2. etasje. Der er det gitt en rammetillatelse (betyr bl.a. at byggeier har mulighet til å innhente anbud, red.anm.). Men det er ikke gitt tillatelse til igangsetting av noe arbeid. Heller ikke at den aktuelle boligmassen i 2. etasje kan brukes til boligformål, sier Glørstad Aspås.

- Kjøpte med hybler

Ut ifra opplysninger bygningssjefen i går kveld fikk fra Adresseavisen, vil hun nå sjekke saken nærmere, for å finne ut hva som har skjedd.

- Vi må også sjekke ut hvem som eventuelt har gjort arbeid i de aktuelle hyblene, og vurdere innrapportering også av de, sier bygningssjef Lisbeth Glørstad Aspås.

Ifølge Rune Forbord tok de over leieforhold i hyblene fra den

tidligere eieren. Veidekke Eiendom kjøpte bygget sammen med Trym As for om lag to år siden. Bygget som har fått omfattende brann-, røyk- og vannskader, ble kjøpt for ca. 23 millioner kroner.

- Da vi kjøpte, var vi ikke klar over at hyblene ikke var formelt godkjent til boligformål. Det ble vi først klar over for et halvt til ett år siden. Denne saken har vi jobbet fortløpende med de siste månedene, sier Forbord.

Ivaretar beboere

Regionsleder i Veidekke Eiendom og styremedlem i Innherredsveien 61 As, Rune Forbord, var Veidekke sin talsperson i går kveld. Han hadde ingen utfyllende svar å gi på spørsmål hva selskapet har gjort i forhold til brannsikkerhet i bygget.

- Vi vet at det har vært noe trøbbel med falske brannalarmer tidligere, men vi har ikke fått undersøkt hva det skyldes. Men - noe er gjort i forhold til brannsikkerhet, sier Rune Forbord.

Adresseavisen har via brannvesenet fått vite at det blant annet er satt inn ståldører i trappehusene og i enden av korridorene i bygget. Beboere som flyttet inn, sier de fikk brannvarslere og at pulverapparat sto i hyblene.

- Vårt fokus etter brannen har vært å ivareta og bistå våre beboere. Vi jobber nå på spreng for å skaffe oss oversikt over alle faktiske og relevante forhold, sier regionsleder i Veidekke Eiendom, Rune Forbord.

Det kom fortsatt røyk fra taket av bygningen torsdag kveld. Foto: VEGARD EGGEN