Du kan se de store, 28 meter høye treblokkene trone over Moholt når du kommer kjørende på omkjøringsveien fra Sluppen. Studentboligene er Europas største trehusprosjekt og gir Trondheim en ny skyline, sett fra bilveien. Disse studentboligene konkurrerer om å være Norges beste bygg i 2016.

Fra midten av august 2016 kunne studentene flytte inn i de splitter nye hyblene i de fem boligblokkene på ni etasjer. Totalt er det snakk om omkring 23.000 kvadratmeter og 632 studentboliger. Det er også barnehage, næringslokaler og parkeringskjeller i de fem høyblokkene. Studentsamskipnaden i Trondheim har vært byggherre og det er Veidekke som har utført arbeidet.

Her kan du lese Byggeindustriens prosjektomtale av Moholt 50|50 (ekstern lenke)

Halvert klimaavtrykk

Studentboligene er bygd i massivt tre. Navnet er Moholt 50/50, og det viser til at studentbyen på Moholt er 50 år gammel og det nå er bygd ut for 50 år framover i tid.

Det er Byggeindustrien som har nominert Moholt 50/50 til «Årets bygg». Juryen har lagt vekt på at bruken av massivtre gjør at klimaavtrykket er halvert sammenlignet med tradisjonelle byggemetoder.

De andre nominerte er:

  • Oslo Skatehall (Splitter nytt bygg på over 2000 kvadratmeter på Bjølsen i Oslo)

  • Sundtkvartalet i Oslo (Næringsbygg/ kontor og flerbrukshall på tomten til gamle Brødrene Sundt Verktøymaskinfabrikk)

  • Flekkefjord kultursenter – Spira

  • Sentralen (Et bankbygg fra 1898 i Kvadraturen i Oslo er omgjort til en verktøykasse for kunst og kultur)

Mange kandidater

I tillegg er det også nominert tre kandidater til årets anlegg 2016. Det er E6 Frya-Sjoa, Gaularfjellet – Utsikten og Nedre Røssåga kraftverk.

Vinnerne blir offentliggjort på Byggegallaen 29. mars, som en del av Byggedagene 2017.

Juryleder Arne Skjelle sier til bygg.no at det var mange gode kandidater å velge blant.

- Vi har totalt vært gjennom flere hundre ulike prosjekter. Nå har vi brukt noen måneder til å komme frem til disse åtte kandidatene, som alle fortjener en plass i finaleheatet, sier Skjelle.

Nominert: Studentboligene i massivtre på Moholt er en av fem kandidater til Byggindustriens kåring av «Årets bygg 2016». Foto: ©RICHARD SAGEN;Adresseavisen