Kulturskolesatsingen er en del av det nye budsjettet som Sentrum-Venstrepartiene i Trondheim er enige om. Totalt blir det 360 nye plasser. Disse skal innføres over to år og de første 210 plassene skal ha effekt fra allerede 1. januar 2018. Kulturskolebudsjettet styrkes med seks millioner over to år.

- Vi har ikke alle detaljer klare, men vi skal prioriterer elever som ikke har plass fra før. Vi vil jobbe aktivt mot bydeler der det er lav deltagelse på kulturskolen, sier Sps Marte Løvik til Adresseavisen.

Hun viser til de gode resultatene på Kolstad, som Adresseavisen har omtalt tidligere, etter at andelen skoleelever, som også deltar i kulturskoletilbudet, økte fra to til ca. 80 i løpet av tre år. Løvik sier det også har ført til bedre resultater i skolefag som naturfag og matematikk.

- Vi ser en klar effekt av å satse ute i bydelene, sier Sp-representanten.

foto
- Vi ser en klar effekt av å satse ute i bydelene, sier Sps Marte Løvik. Foto: Håvard Jensen Haugseth

Vil ikke snakke om kutt

Hun vil ikke røpe hvor hvilke omprioriteringer som er gjort i trondeimsbudsjettet for å få til satsingen.

- Det vil jeg ikke si noe om nå, sier Løvik.

Ordfører Rita Ottervik er opptatt av at kulturskolen skal være tilgjengelig og gi plass til flere enn de som har en plass i dag.

- Vi i Trondheim mener at alle skal ha mulighet til å delta i kulturaktiviteter, uavhengig av lommeboken til foreldrene, sier Ottervik i en pressemelding om saken.

foto
Ordfører Rita Ottervik (Ap) er glad for at samarbeidspartiene, som styrer Trondheim, er enig om en ny kulturskolesatsing. Foto: Håvard Jensen Haugseth

- Kulturskolen har et fantastisk mangfold og et bredt spekter av tilbud. Det spenner seg fra musikk, sang og dans til sirkus. Det som er ekstra fint med Kulturskolens tilbud er at det ikke gjør noe om elevene er fra ulike kulturer eller har ulik familiebakgrunn. Man møtes på like fot, og det skaper en veldig god integrering og ikke minst veldig gode lokalmiljø, sier Ottervik.

Prioritert sak

Ifølge pressemeldingen som ble sendt ut i onsdag ettermiddag vil en slik satsning mot skolene også gi muligheter for å gi lærere i kulturskolen kombinerte stillinger inn i skolen. Dette vil heve kvaliteten på undervisningen i kunstfagene i skolen, noe som kommer alle elever til gode.

Geir Waage, gruppeleder for Ap uttaler i samme pressemelding at kultursatsingen er helt riktig prioritering. Gjennom den nye satsingen kan også flere kulturskolelærere ansettes

- Arbeiderpartiet gikk til valg i Trondheim med ambisjonen om å gjøre Trondheim til Nordens beste by på barne- og ungdomskultur. Å sørge for at flere barn får gå i kulturskolen er en viktig del av denne satsingen, sier han.