Rita Ottervik står utenfor bygården og følger med på arbeidet brannmannskapene gjør for å slukke brannen i bygården i Innherredsveien 61.

Det er trist å være ordfører i byen når det er store branner som denne sier Ottervik, mens røyken fra taket blir stadig tykkere.

Les mer: Storbranner i Trondheim

- Det ser dramatisk ut herfra, men vi har dyktige brannfolk som gjør en fantastisk jobb.

Brannen fortsatt ute av kontroll

Trøndelag brann- og redningstjeneste har fortsatt ikke kontroll på brannen, fordi det brenner i takkonstruksjonen. Røykdykkere har vært inne i en del av bygget, og har brukt motorsag for å skjære en vei inn. Nå har de flyttet seg til den andre siden, og prøver å komme til med en brannslange fra taket.

Det er en del folk som har samlet seg ved bygården, og følger med på slukningsarbeidet. Et felt av Innherredsveien er fortsatt stengt, og trafikken går noe saktere enn normalt forbi stedet.

De evakuerte får hjelp

Beboerne i bygården som brenner i Trondheim fikk beskjed om å dra til hotellet Royal Garden.

De måtte bare løpe ut av bygningen da brannalarmen gikk, og de har ikke fått med seg verken klær eller andre personlige ting. På Royal Garden samles alle, og her får de hjelp til å løse alle praktiske problemer, og de får tilbud om noen å snakke med noen i kommunens kriseteam.

Her kan de få mat og noe å drikke, og de som ikke har noe annet sted å bo, får tilbud om å bo på hotell.

Ordfører Rita Ottervik synes det er trist å være ordfører når det brenner i byen. Her står hun sammen med vakthavende brann- og redningssjef Leif Gunnar Smistad. Foto: Berit E. Baumberger