Politiet har i morges fått assistanse fra Kripos i etterforskningen av bryggebrannen i Fjordgata.

- Kripos bidrar med kriminalteknisk assistanse, sier etterforskningsleder Terje Lunde ved Trondheim politikammer.

Vitneavhør

Parallelt foregår det avhør av vitner, beboere, brannmenn og andre impliserte, slik at politiet kan skape et bredest mulig bilde av det som har skjedd. Politiet jobber seg nå innover i brannmassene, hvor de fjerner det som truer med å rase ned og sikrer restene.

- Dette er langsomt og møysommelig arbeid, sier Lunde, som ikke venter noe gjennombrudd i etterforskningen i løpet av de første dagene. Branntomten dekker et stort areal med store flater.

Frykter sammenrasninger

- Det vi frykter er sammenrasninger. Her må vi ta alt i riktig tempo, så ingen blir skadet, sier Lunde.

Politiet vil fremdeles ikke si noe om brannårsak eller hvor brannen har startet. Heller ikke om hvorvidt brannen var påsatt eller ikke.

ALT OM BRYGGEBRANNEN

- Dette er spørsmål vi må holde helt åpne, sier Lunde.

Kan hente ting av verdi

Politiets sperringer er satt opp rundt de totalskadde bryggene: Fjordgata 76, 78 og 80. Resten av bryggene er fra i går åpnet for fri ferdsel.

- I dag har vi dessuten åpnet for verdiforebyggende arbeid inne på det avstengte området. Det betyr at folk kan hente ut ting av verdi, som litografier, malerier og bøker, sier Lunde.

Det er firmaet Polygon som hjelper beboerne med å slippe til i de leilighetene som ikke er brannskadd. På branntomten finnes alt fra totalskadde og sammenraste leiligheter til leiligheter hvor det ikke har vært brann, og som kun er skadet av vannmengdene som ble brukt i slukningsarbeidet.

Kontakt med Økokrim

Lunde svarer følgende på ryktene om at Økokrim har vært i kontakt med Trondheims-politiet for å få tak i dokumenter fra Kanalsmuget:

- Vi har vært i kontakt med Økokrim både i går og tidligere, angående Brasil-saken. Hva de har bedt om vil jeg ikke komme inn på. Vi kommuniserer om det som er nødvendig både med Økokrim og Oslo-politiet, sier Lunde.

Han understreker at forbindelsen mellom bryggebrannen og Brasil-saken ikke er hovedfokus for brannetterforskningen.

Politiet har i dag fått assistanse fra Kripos i etterforskningen av bryggebrannen i Fjordgata. Foto: STEINAR FUGELSØY
Foto: Foto: Steinar Fugelsøy
- Kripos bidrar med kriminalteknisk assistanse, sier etterforskningsleder Terje Lunde ved Trondheim politikammer. Foto: KJELL A. OLSEN