- Kall det gjerne et gjennombrudd, sier politiadvokat Bente Bøklepp ved Sør-Trøndelag politidistrikt om avsløringen av mannen i 40-årene som har brukt garasjene sine som dopingfabrikker i årevis.

LES MER OM DETTE I FREDAGENS PAPIRUTGAVE AV ADRESSEAVISEN

Mye tyder nå på at det har eksistert et organisert, kriminelt dopingmiljø i Trondheim over lengre tid enn man har hatt grunn til å tro.

- Det ser ut til å ha vært et organisert miljø i Trondheim i 10-12 år, sier politiadvokat Bente Bøklepp ved Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

«Trykkern»

Mannen i 40-årene skal ha erkjent at han har trykket dopingtabletter i to garasjer tilknyttet husene han har bodd i. Produksjonen har foregått over veldig mange år.

SE BILDENE FRA PILLEFABRIKKEN HER

Siktelsen mot mannen går helt tilbake til 2003. Familiefaren skal ha erkjent at han begynte i en slags lagerfunksjon før han etter hvert tok mer og mer over.

- Han innser at han har vært med på noe dumt, sier advokat John Reidar Aae til adressa.no.

Etter pågripelsen av «trykkern», et dekknavn politiet knytter ham til, blir to andre menn arrestert. En av dem, en 26-åring, pågripes for tredje gang i Operasjon Gilde og varetektsfengsles. Sistemann, en 27-åring, fengsles også.

Må tilbringe jul i fengsel

De to er, i likhet med mannen i 40-årene, siktet for grov omsetning av doping og for å være del av en organisert, kriminell gruppe.

27-åringen ble først pågrepet i de innledende politiaksjonene i februar. Han satt fengslet i nesten fem måneder. Mannens forsvarer, Ole Petter Drevland, reagerer sterkt på at hans klient ble fengslet igjen.

- Jeg har lite forståelse for at han varetektsfengsles på nytt, sier Drevland til adressa.no.

27-åringen erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen mot ham. Det gjør heller ikke 26-åringen, ifølge hans forsvarer Sol Elden. Advokaten opplyser at mannen benytter seg av retten til ikke å forklare seg ytterligere for politiet.

19 og 20. desember ble varetektsperiodene utvidet med fire nye uker. De to mennene må tilbringe jul og nyttår i fengsel. Begge anket tingrettens beslutning til lagmannsretten.

LES MER OM DETTE I FREDAGENS PAPIRUTGAVE AV ADRESSEAVISEN