Det er nesten for godt til å være sant, men skal vi tro meteorologene kommer go'været til å fortsette. I morgen er det full sol, og vi venter årets varmeste dag i Trøndelag, med opptil 30 grader på de varmeste stedene. Deretter blir det halvsol og 20 grader fram til neste lørdag. Da skyer det over og vi får lavere tempereaturer.

Men inntil videre er det bare å nyte. I hagen, på balkongen, i bakgården, på Solsiden, i nærmeste park, på Sjøbadet eller ved en av strendene langs Ladestien. I Korsvika var det fyr i engangsgrillene, og noen lå sågar utenfor bergene og snorklet.

- It's lovely, not cold at all

Det er et definisjonsspørsmål, som vi ser det, men ok. Noen tåler at det biter litt, så lenge det er sol og oppholds når man kommer opp av sjøen. Andre bader aldri i Trondheimsfjorden. Uansett.

Snorkler rundt: Radu og Lucie Toma er nye byborgere, og synes slett ikke 17 grader i vannet er kaldt. Foto: Kristin Slotterøy

Radu og Lucie Toma, fra h.h.v. Romania og Tsjekkia, flyttet til Trondheim for et par måneder siden. Og de stortrives.

- Trondheim er en vakker by, med sjel. Alle studentene bidrar til at det blir liv og leven. Vi har fartet litt rundt i Bymarka også, og jeg tror vi fant Kyvannet på veien, forteller Radu. Han jobber som elektroingeniør i Blue eye electronics, mens kona Lucie, som plasker rundt med snorkel og briller og slett ikke har tenkt seg opp av vannet på en stund, skal begynne i ny jobb som veterinær.

- Herlig med sol

Josefine Larsen (9) og Elias Daniel Larsen (9) har lagt igjen sparkesyklene, og viser oss at det faktisk er mulig å vasse, i alle fall.

Herlig med sol: Elias og Josefine Larsen dristet seg til å vasse i sjøkanten. Foto: Kristin Slotterøy

- Det er litt kaldt, innrømmer Josefine. Men de drar opp buksestutene og går litt utover likevel.

- Jeg kan sjekke temperaturen for dere!

Arne Langaas er på vei ned til oss, med temperaturmåleren i handa.

Hvor varmt?: Arne Langaas målte temperaturen i sjøen til 17 grader. Foto: Kristin Slotterøy

- Jeg stortrives på Lade, og er her flere ganger i uka. Jeg liker å være ute, og akkurat nå - i dette været - er det utrolig fint i Trøndelag.

- Så du reiser ikke utenlands om sommeren, kanskje?

- Jo, gjør jo det. For ungenes del, og også for å komme bort litt selv. Men jeg har egentlig ikke noe behov for å reise langt når det er som dette.

17 grader. Så vet vi det.

- Endelig kom sommeren

På tur opp fra stranda øyner vi en stråhatt på gressbakken.

- Har dere billetter også?

Trygve Olsen var heldig i dag, og fikk gratisbillett av Olavsfestdagenes utsendte.

- Det er konsert med Sivert Høyem. Supert, sier han glad på karakteristisk finnmarksdialekt.

- Endelig kom sommeren. Jeg er ute og trimmer sykkelen, og tok et femminutt her. Så får vi se hva som skjer. Jeg har jo ferie, legger han til med et stort smil.

Trolig triller han muntert avgårde mot byen etter hvert, svinger innom Solsiden og kanskje videre ut til Skansen.

Jon Bruheim, Synnøve Antonsen, Ann-Helen Antonsen og Kjetil Antonsen har tenkt å leve som russen gjør i uka som kommer. Foto: Kristin Slotterøy

Oppe i gressbakkene er det også folksomt. Jon Bruheim har grillet og spist, og har fått selskap av søskentrioen Antonsen.

- Skal dere ha fest, spør vi og hinter til musikken.

- Nei, ikke før til helga, mener gjengen.

Leve som russen i ei uke

Men kose seg skal de uansett.

- Nå er det herlig, og det skal visstnok vare noen dager. Før har det vært én dag med sol, og deretter har vi nærmest blitt straffet med dårlig vær etterpå, sier han.

- Hvordan skal dere utnytte finværet, da?

- Nei, nå er det bare å leve som russen i ei uke framover.