Den overgrepssiktede mannen i 40-årene ble 9. oktober varetektsfengslet for en ny fireukersperiode i Sør-Trøndelag tingrett. Han begjærte seg løslatt og anket kjennelsen til Frostating lagmannsrett, som torsdag forkastet anken. Fengslingen er begrunnet i bevisforspillelsesfaren.

I kjennelsen fra lagmannsretten går det frem at politiet har kommet i kontakt med tre gutter som «på siktedes oppfordring har gjennomført penisavstøpninger». Etter det Adresseavisen erfarer beslagla politiet over 20 penisavstøpninger av unge gutter da de ransaket mannens bolig i august. Ifølge den siste kjennelsen er det fortsatt uklart for politiet hvem dette er avstøpninger av. «Risikoen for påvirkning av de involverte gjør at lagmannsretten anser at faren for bevisforspillelse er reell og konkret», heter det i rettsdokumentet.

- Seksuell omgang

Sentrum politistasjon i Trondheim jobber nå blant annet med å finne hvem den siktede mannen hadde avstøpninger av.

- Vi har et etterforskningsteam som prøver å finne eventuelt flere offer, sier politioverbetjent Geir-Ole Momyr.

Han ønsker ikke å opplyse konkret hvor mange fornærmede politiet mener kan være utsatt for overgrep i saken.

- Det er snakk om flere gutter, sier Momyr.

Da mannen ble fremstilt for varetekt for første gang 14. september, var han siktet for seksuell handling mot barn under 16 år samt for å ha begått vold mot en tidligere samboer. Nå er siktelsen skjerpet til også å gjelde seksuell omgang med barn under 16 år.

Lagmannsretten mener at det er skjellig grunn til å mistenkte mannen for dette siktelsespunktet også, og «bygger på at forholdet skal være filmet».

Opprettet slettede filer

Det går også frem av fengslingskjennelsen at den siktede mannen hadde en del slettede dokumenter på sin pc da han ble pågrepet.

- Vi har gjenopprettet en del slettede filer som jeg mener kan ha betydning for saken, sier Momyr, uten å ville kommentere dette videre.

Mannens forsvarer, Torfinn Svanem, opplyser at klienten nekter straffskyld. Utover dette ønsker han ikke å kommentere noe vedrørende saken.

I forsvarerens støtteskriv til lagmannsretten opplyser han at klienten er redd for å miste jobben om han blir varetektsfengslet i nye fire uker, og at han er villig til å betale kausjon som sikkerhet for å bli løslatt.

«I den situasjon vi står overfor, med blant annet gjenstående etterforskning som kan involvere flere barn, finner lagmannsretten at det er uhensiktsmessig å velge fengslingssurrogater i stedet for varetektsfengsling», heter det i kjennelsen. Mannen blir dermed sittende i varetekt med brev- og besøksforbud de neste fire ukene.

Tidligere i år ble mannen anmeldt for seksuelle overgrep mot barn og familievold mot en tidligere samboer. Det var forbindelse med disse sakene politiet startet etterforskning og ransaket mannens hjem. I boligen gjorde politiet det oppsiktsvekkende funnet av penisavstøpningene. Trondheimsmannen ble selv pågrepet 11. september i år.