- Rådmannen ser ikke at det er grunn til å minke innsatsen for øyeblikket, sier kommunaldirektør for oppvekst og utdanning, Gunn Røstad.

Tirsdag orienterte hun i formannskapet om den såkalte skolesaken i Trondheim. Ifølge kommunen skal flere elever i småskolen være involvert i en alvorlig adferdssak, hvor det skal ha foregått seksuelle krenkelser, vold og mobbing over lang tid.

- Adferden, som er beskrevet i samtaler med flere elever ved et lavere trinn, dreier seg om krenkelser, seksualisert adferd og voldelige episoder. Undersøkelser så langt tyder på at dette er utført av elever av begge kjønn over lang tid, både på og utenfor skolen, skrev kommunen i en pressemelding 7. april.

Formannskapet har blitt løpende orientert om saken, både i lukkede og åpne møter. Tirsdag fortalte Røstad at det ikke har skjedd vesentlig ny utvikling i saken, men at de har jobbet med henvendelser fra både foresatte og elever, både på det aktuelle trinnet og på hele skolen.

Kontakttelefon

Like etter at saken ble kjent, opprettet kommunen en døgnåpen kontakttelefon. Her ble både foreldre og barn oppfordret til å ringe ved behov. Telefonen har blitt betjent av barne- og familietjenesten.

- Barne- og familietjenesten og rådmannen har mottatt flere henvendelser i siste uke, både om trinnet, skolen og om prosessen. 11 familier har tatt kontakt via kontakttelefonen, opplyste Røstad i formannskapet.

På grunn av få henvendelser i det siste, velger kommunen å stenge denne direktelinjen fra torsdag denne uken.

Ressursgrupper

Røstad understreket imidlertid at kommunen ikke ser noen grunn til å minke sin innsats. Tre ressursgrupper er nedsatt av rådmannen, og disse rapporterer direkte til krisestaben. To av gruppene bistår skolen, en med ordinær skoledrift, mens den andre har fokus på å skape et trygt læringsmiljø og samarbeide med foreldre. En tredje gruppe bistår barne- og familietjenesten.

I tillegg har helsesøster vært langt mer til stede på skolen enn det som er vanlig.

- Helsesøster har vært på skolen hver dag i siste uke, og vil også være til stede inneværende uke, opplyste Røstad.

Hun opplyste at de samarbeider med politiet.

- Men vi har ikke informasjon om hvor de er i sin etterforskning, sa Røstad.