Brua har de siste ukene vært stengt for all ferdsel på grunn av rehabilitering, men nå er gangbanen igjen åpen, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

Brua er fortsatt stengt for biltrafikk, men også veibanen vil åpnes igjen i neste uke. Den skulle egentlig gjenåpnes 1. oktober, men ifølge avdelingsdirektør Eva Solvi i Statens vegvesen har jobben vært mer komplisert enn de så for seg på forhånd.

- Men nå er jobben nesten ferdig og vi kan slippe over myke trafikanter. Når arbeidene står ferdig i neste uke er brua rehabilitert og i god stand, sier Solvi i pressemeldingen.

Vakthold

Vegvesenet ble tidligere i høst nødt til å sette inn fast vakthold ved brua om nettene, etter at det ble gjort hærverk på gjerdene som skulle sikre at ingen gikk over.

Blant arbeidet som er gjort er utbedring av bruplata og overflatebehandling av stålbjelkene under brua for å forlenge levetiden.

Vegvesenet har også fjernet ujevnheter i dekket og utbedret rekkverket. Men selv om brua nå er i god stand, så vil den fortsatt ikke tåle tunge kjøretøy, ifølge Solvi,

- Brattørbrua er bygd med en bæreevne som ikke tåler tunge kjøretøy, sier hun i pressemeldingen.

Til neste år vil det bli lagt rød asfalt i sykkelfeltene på brua.

Flyttes

Statens vegvesen jobber også med en reguleringsplan som vil innebære at Brattørbrua flyttes sidelengs mot Verftsbrua, og gjøres om til en ren gang- og sykkelbru.

Planen er at en moderne bru dimensjonert for tyngre kjøretøy skal bygges der Brattørbrua står i dag.