Trafikkbetjent Sissel Fornes Alstad og hennes kollega Bjørn Tore Røsdal tok turen til Bymarka søndag formiddag. Ikke for å gå på ski, men for å passe på at skifolket fulgte parkeringsbestemmelsene.

- Vi var oppe på Skistua to ganger søndag. Vi sjekka også om noen hadde parkert ulovlig langs Fjellseterveien. Langs veien var det bra, men oppe på Skistua måtte vi skrive ut noen bøter. En hadde parkert på en handikapplass vedkommende ikke hadde anledning til å benytte. De andre sto slik at de var til hinder for busstrafikken, da må vi reagere, sier Sissel Fornes Alstad.

Se også Adresseavisens Tv-serie om parkeringsvaktene.

Stor trafikk

Søndag formiddag var en stor utfartsdag i marka, og Trondheim parkering hadde forberedt seg på stor trafikk og parkeringskrøll oppe ved Skistua.

- Vi hadde satt opp noen bukker vis-à-vis Skistua for å markere at det her ikke er plass til mer enn åtte biler. Men mange parkerte der likevel, og dermed ble det så mange biler der at bussen får problemer med å snu. De kom tilbake fra skituren og fant en gul lapp på frontruta. Vi snakket ikke med dem, så jeg vet ikke om de ble sure. Men andre vi var i kontakt med viser forståelse for at vi må passe på når det blir så mye folk og biler, sier Fornes Alstad.

Nye aksjoner til helga

Hun forstår at folk sliter med å finne et sted å sette fra seg bilen når så mange skal ut på ski. Men hun understreker at trafikkbetjentene må sørge for at bussen kan få snudd der oppe.

- Det er mange unger og andre som beveger seg i dette området, og det kan lett oppstå farlige situasjoner dersom det blir mange biler som står parkert der det egentlig ikke er plass til så mange, sier hun.

Trondheim parkering kommer til å foreta lignende turer opp langs Fjellseterveien og Skistua kommende helg, så du er herved advart.

Gul lapp: Flere fant slike gule lapper under vindusviskeren når de kom tilbake fra skituren i Bymarka søndag. Foto: Frank Lervik