Brattøra p-hus åpnet tirsdag 21. mai. Det var ikke mye prakt og pomp, men produktansvarlig Vegar Gorseth i Trondheim Parkering er strålende fornøyd med selskapets ellevte parkeringshus.

- Det er plass til rundt 200 plasser, og den ligger nært sentrum på grunn av brua Sjøgangen, sier han.

Må snu i rundkjøringen

Adressa.nos reporter testet det nye parkeringshuset tirsdag ettermiddag, og kunne melde om en litt spesiell innkjøring.

- Dersom du kommer fra Ila-siden langs Nordre avlastningsvei, så må du kjøre forbi p-huset, og snu i rundkjøringen ved Pirbadet for å komme til nedkjørselen, forklarer Gorseth.

Han forteller at det er store planer på Brattøra, som er ansett av mange som Trondheims nye bydel.

- For oss er det viktig å ha mange parkeringsplasser i dette området. Trondheim kommune har en parkeringspolitikk som sier at det ikke skal være så mye parkering på gateplan. Det er for å begrense trafikken og spare miljøet. Det er mange som kjører rundt og rundt i Midtbyen for å lete etter parkering, sier Gorseth.

11 kroner i timen

Så langt er det ikke så mange som har oppdaget det nye p-huset. Da Adressa.no besøkte Brattøra p-hus var det ingen biler som hadde tatt tilhold ennå.

- Man sparer mye tid ved å bruke Sjøgangen, men det er kanskje litt uvant for folk, tror Gorseth.

Han lokker også med et tilbud den første måneden. Siden det er Trondheim parkerings ellevte p-hus vil det koste 11 kroner i timen uansett tid på døgnet. Dette tilbudet vil gjelde ut juni.