Tirsdag 14. april ble et kjærestepar knivstukket av en 25 år gammel mann på Torvet i Trondheim.

I etterkant av voldsepisoden avslørte Adresseavisen at operasjonssentralen i Sør-Trøndelag fikk inn en bekymringsmelding om 25-åringen allerede 51 minutter før knivstikkingen.

Ikke loggført

En 20 år gammel kamerat av knivmannen ringte nødnummeret fordi han fryktet at noe galt kunne skje, men samtalen ble ikke loggført og politiet rykket ikke ut.

- Hadde politiet kommet tidligere til Torvet, hadde de kunnet ha stoppet ham og hindret at noen ble skadd, sa 20-åringen, som ringte til nødnummeret fordi han fryktet at 25-åringen kunne skade seg selv.

Etter at Adresseavisen ga politimester Nils Kristian Moe telefonnummeret til 20-åringen, samt tidspunktet for nødsamtalen, ble operasjonssentralens lydlogg sjekket og 20-åringens historie bekreftet. Det viste seg at samtalen ble mottatt av operasjonssentralen klokken 14.32 denne tirsdagen - en knapp time før knivangrepet.

- Vi har funnet en melding på lydloggen der melderen varsler om en person med kniv som truer med å ta livet av seg selv, sa Moe, og konstaterte deretter at meldingen burde ha vært loggført og at politiet burde ha rykket ut.

Har hørt lydlogg

I forbindelse med Adresseavisens sak tok Spesialenheten kontakt med politimesteren og ba om å få utlevert lydloggen og annet materiale for å vurdere om de skulle etterforske saken.

I forrige uke ba de om å få enda mer materiale fra politiet, og tirsdag konkluderte enheten:

- Vi har gått gjennom materialet og har besluttet å etterforske hvordan politiet håndterte samtalen som ble ringt inn, sier Thomas Nordberg, etterforskningsleder i Spesialenheten i Midt-Norge og Nord-Norge.

Han vil imidlertid ikke utdype hvorfor de iverksetter etterforskning.

- Uproblematisk

Politimesteren har følgende reaksjon på at håndteringen av samtalen nå skal ettergås:

- Jeg er gjort kjent med avgjørelsen om etterforskning, og Spesialenheten har allerede innhentet dokumenter i saken. Dette er uproblematisk, sier Moe.

Politiet måtte skyte varselskudd, bruke pepperspray, batonger og hund før de fikk kontroll på den siktede 25-åringen etter knivstikkingen.